TONČEV prva Dačićeva partijska briga

Iako se najavljuje novo rukovodstvo SPS-a, čak devet meseci posle kongresa, predsednik partije Ivica Dačić u ozbiljnim je kadrovskim problemima, pišu Novosti.

- Kako navode naši izvori iz vrha stranke, potpredsednička mesta će najverovatnije pripasti mlađim kadrovima.Među favoritima su aktuelni potpredsednici Aleksandar Antić i Dušan Bajatović, ali i lider poslaničke grupe SPS u parlamentu Đorđe Milićević i član predsedništva Dejan Radenković - pišu Novosti.

Prema ovom listu, najveći izazov za Dačića, kao i u ranijim stranačkim izbornim ciklusima, predstavljaće položaj Novice Tončeva, koji trenutno ima funkciju potpredsednika.

Lider SPS vaga da li da Tončevu ponovo poveri tu poziciju, ali ne može da ga ignoriše zbog velike podrške koju on ima u Surdulici gde važi za lokalnog "šerifa".

- Tončev čvrsto drži u rukama vlast u Surdulici i gotovo neprekidno je u sukobu sa lokalnim naprednjacima, što je povremeno imalo odjek i u odnosima vladajućih partija na republičkom nivou. On je i ranije u nekoliko navrata nagoveštavao da bi mogao da otkaže poslušnost lideru stranke, pa nije isključeno da, u slučaju da bude nezadovoljan novom raspodelom fotelja, osnuje sopstvenu stranku i pozicionira se kao neka varijanta Dragana Markovića Palme na jugu - ocenjuje list.

Da Tončev namerava da zauzme oštar stav može se videti i po njegovoj najavi da će na GO SPS tražiti da svi funkcioneri socijalista dokažu da nisu kupili diplome, kao i da uslov za partijsku funkciju bude da kandidati nemaju afere iza sebe i da imaju jako uporište u sredinama iz kojih dolaze.

On je, kritikujući Dačića zato što još nije kompletirao rukovodstvo, javno postavio pitanje pozicije Vladimira Zagrađanina, koji je ponovo izabran za šefa Izvršnog odbora.

Uz to, sa podrškom preko 70 odsto birača, Tončev se jednostavno ne može ignorisati i Ivica Dačić to zna, kao što zna da bi za SPS bilo pogubno da čitavo rukovodstvo ove nekada srpske stranke sada iznenada bude iz kruga dvojke.

Ovo pitanje može da otvori razne probleme u SPS-u, a u sred čitave priče nalazi se Tončev, koga Dačić jednostavno ne može lako da zaobiđe.

E sad, kako dalje, znaće se ubrzo, čim Dačić obznani ko će biti njegovi prvi sradnici.

Ako među njima nema Novice Ttončeva, za očekivati je rasplet koji se nikome na srpskoj političkoj sceni neće previše dopasti.

SSB

Komentari

Čovek bez mrlje.Čovek častan,pošten, porodični čovek, čovek koji je sagradio Surdulicu i napravio mali Pariz.E To je veliki G din Novica Toncev.Za Predsednika stranke.Za premijera države. Takav nama treba narode. SRBIJO...urazumi se Dacicu...jesi li ti normalan.Ti si bez Novice niko i nista.Ko će bre za tebe da lobira i agituje i donese glas?Zagradjanin (Koferce)Antic (Kockar)Drugi Antic (Konjak)Bajatovic (gas u svoj dzep).Pa Novica može sutra sakupiti 12000 glasova sam i napraviti i poslanički klub je tu.Samo se Vi igrajte. Odoste u propast bez Novice. JEDAN JE DR NOVICA TONCEV

Predsednice AV.da li mozete narodu vranja da pomognete tako sto bi ste nam doveli Novicu za gradonacelnika u vranje.Covek je velika ljudina.Mestani ga vole cene postuji.Sta mislite zasto?Ja ovi lopovi djosu bulcu i ima ih jos mnogo ne mogu ocima da gledam.Sta su uradili za mene za vranje?Nistaaaaa.Napunili su svoje dzepkve zbog vas.I ponovo pljuju po vas.Smeni bagru av.ako nije kasno.A mislim da jeste.

Napisite istinu ako vec pisete. Novica Toncev ima podrsku i nije sporno, ali je na poslednjim izborima u Surdulici osvojio 58% glasova naspram naprednjackih 40%. Nije osvojio 70%, nemojte da pisete netacne stvari koje su zvanicno poznate

O kom podmladjivanju Dacic govori, stavio sve stare aferase a ne zna kako Novicu da izbegne pa izmislja ,, podmladivanje ljudima iz kruga dvojke,, Novica se ne otima za drzavnu funkciju vec za funkciju u partiju kako bi radio na terenu i doneo glasove partiji. Sumnjam da Dacic hoce rezultate dobre pa sad odstranjuje one koji ih donose kako bi se dodvorio AV

Najnovije vesti

ZutoCvece