Testovi PROVALJENI u Vranju, SPORNE TRI ŠKOLE

Posle istrage ministarstva prosvete i javne sumnje da su testovi iz matematike za svršene osnovce provaljeni u 15 srpskih škola, od kojih je jedna i u Vranju, pokazalo se da je to samo vrh ledenog brega.

Kakvo je stanje u ovdašnjem školstvu najbolje pokazuje primer osumnjičene škole u Vranju, koja je kesu sa testovima otvorila u 7:30 umesto 8:50, i tako na sebe bacila senku ozbiljne sumnje.

Prema informaciijama koje su stigle do Info Vranjskih, školi u Rataju dosavljen je višak testova nego što je zapisnički primljeno, 21 umesto 20.

O tome je na licu mesta sačinjen zapisnik, koji će se koristiti kao dokaz u istrazi.

Zapisnik je napravljen i u 5. školi, „Svetozaru Markoviću“, u kojoj je nedostajao jedan test u kesi koja je otvarana, i tako otvorena data na pregled.

Sve u semu, haos i javašluk. Ne neko, nego mnogi bi morali da odgovaraju za ovakav rad, bilo gde u svetu.

Ali, ovo nije svet, ovo je Srbija.

SSB

Komentari

Roditelji decu pod ruke pa na protest i ponistiti sve odluke koje donese ova lopovska bagra neko klinci po uspehu iz osnovne da upisu srednju i caooo.A ovaj Sarcevic ostavka pod hitno pa ovo se desava drugi put za nekoliko godina sramota

STA MISLE PSIHOLOZI I PEDAGOZI O STANJU DJAKA KOJI TREBA DANAS I SUTRA DA POLAZU TESTOVI? PITAJTE DJAKE DA CUJETE NJIHOVO MISLJENJE O OVOM PROBLEMU.

Sarcevic odmah menja direktore. Koga sad smeniti za propuste u Vranju? Koga smeniti za ovakav haos od zavrsnog ispita za decu. Da li se neko zapitao da li ta deca pa i rodiyelji imaju stresove zbog odlaganja polaganja, da li mozda neko ima isplaniran zivot pa je u cetbrtak hteo da ide negde a nas ministar im pomerio polaganje zbog provaljwnih testova. Nije li nas sramota, polaganje se odvija ko u najmanju ruku da su deca okoreli teroristi. Svake godine policija, bia, svake godine kao izrada testova pod budnim okom policije i bie. Ko je hteo da nas unisti kao naciju lepu strategiju je napravio. A Vranje, kao po obicaju skolska uprava radi sta hoce. Verovatno ce i ovaj njihov propust proci nekznjeno.

Peta skola je pripala JS, kad ste dozvolili Mandi da odlucuje i jos u prosveti onda je tu kraj. Smeniti direktore pod hitno. Roditelji dajte da zbog nase dece najurimo ove hostaplere, unistavaju im buducnost i pravo ma normalan zivot.

NAMESTENO DA SE MINISTAR LEPO SMENI. I ODE NA BOLJE MESTO.

Najnovije vesti

Korona ne posustaje na jugu »

Epidemija virusa korona ne posustaje u Pčinjskom okrugu, od 106 testiranih uzoraka 18 je pozitivno na COVID 19, što pred...
ZutoCvece