TAKSI: Minimalac UVEĆAO porez

Vlasnici udruženja vranjskih taksista uvećali su paušal na ime doprinosa i poreza svojim članovima, taksistima, za 5.000 dinara mesečno i to u vremenu od tromesečne isplate minimalne zarade, saznaju InfoVranjske.

- Do prve isplate minimalca mesečni iznos paušala na ime poreza i doprinosa iznosio je 13.500 dinara, a od aprila taj iznos je 18.500 dinara, za 5.000 dinara više, što je za ovdašnje taksiste dodatno opterećenje u uslovima pada prometa i broja putnika i velike i čak i nelojalne konkurencije - navodi sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih ne razume razloge za povećanja paušala za ovdašnje taksiste.

- Da li nas to vlasnici udruženja kažnjavaju zbog toga što nas država «časti» minimalcem ili je u pitanju nešto drugo što mi ne znamo, a možda se krije od nas - u dilemi je sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih napominje «da se iza 5.000 dinara pojedinačno uvećanog paušala skriva veliki novac u masi»!

- Znam da jedno od vranjskih udruženja taksista ima 50 članova, pa je mesečno uvećanje «teško» 250.000 dinara, pa kada to pomnožimo sa tri meseca za koje primamo minimalac, onda se radi o iznosu od 750.000 dinara - računa sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

Ma ko im daje dozvole,prvo zna se po broju stanovnika se odredjuje broj Taxi vozila,kod nas je taj broj 30% veci , namnozili se ko korona pa nema poso za sve normalno,a ima kulturnih taxi vozaca ali vrlo malo,Indijanci teski su vecina,voze one krseve ko blesavi parkiraju se gde im cefne puste 4 migavca i misle da su oni vazni a toliko bahati u voznju da mi.se kolima ne izlazi.ali policija ne radi u gradu oni se voze u Skode i paradiraju.

Prosli put ti napisa na tebe da nemas pojma kad vozis. Ne brukaj se. Cuti bolje. Koliko puta u toku dana napravis prekrsaj,a da i ne znas da si ga napravio? Vido na kruzni tok koliko ti je znanje. Taksisti ti smetaju. Pa naravno kad ne umes da vozis. Vrati tu kupljenu dozvolu i ne brukaj se vise.

Laze te ko psi

ZOKI I ti li si TAXI.?

Svako ko ima osam razreda školu može da izračuna koliko su porezi i doprinosi ba neto od 30 367.dinara.A to je 18000 dinara.

Najnovije vesti

ZutoCvece