SVI došli na proslavu SPS-a!

Gradski odbor SPS-a proslavio je u ponedeljak u sali OKC-a 27 godina postojanja Socijalističke partije u Vranju.

- Proteklo je 27 godina od 16. oktobra 1990. godine kada je održana Prva konferencija Opštinske organizacije Socijalističke partije Srbije u Vranju na kojoj je konstituisan prvi saziv Opštinskog odbora SPS-a i izabrani svi ostali organi partije u gradu – rekao je na početku svečane sednice Branimir Stojančić, sekretar Izvršnog odbora (IO) GrO SPS Vranje.

On je podsetio da je SPS svih godina neprekidno na vlasti i to samostalno od 1990. do 2004. godine.

Stojančić je naglasio da je od 2004. do 2008. SPS bio u u koaliciiji sa SRS, DS i Pokretom snaga Srbije, od 2008. do 2012. sa Novom Srbijom, DS-om i G17 plus, a kasnije URS-om.

U nastavku, on je rekao da je od 2012. do decembra 2013. godine kao lista SPS-PUPS-JS-SDPS, bila u koaliciji sa SNS-om i URS-om, a od 27. januara 2014. i sa LDP-om, sve do juna 2016. i pobede SNS-a na lokalnim izborima.

Stojančić je naglasio da se godišnjicu partije obeležava sa velikim brojem članova, pristalica i simpatizera ove stranke.

- Na ovaj način, Socijalistička partija je potvrdila svoj demokratski i koalicioni kapacitet, spremnost i želju da odgovornost za razvoj našeg grada podelimo sa drugima – zaključio je Stojančić.

On je poželeo dobrodošlicu gostima, potpredsedniku IO GrO SPS Slobodanu Miloševiću, državnom sekretaru Ministarstva zaštite životne sredine Ivanu Kariću, članu predsedništva SPS i savetniku prvog potpredsednika Vlade Vanji Vukiću.

Svečanosti su prisustvovali gotovo svi politički prvaci iz Vranja.

Ekipu SNS-a, bez gradonačelnika Milenkovića, predstavljali su njegov zamenik Nenad Antić, potpredsednici Momir Stoiljković i Goran Nikolić, direktor “Vodovoda” Goran Đorđević i drugi.

Ispred DS-a tu su bili Perica Janković i Nela Dimitrijević, ispred SDS-a Igor Andonov i Predrag Stojmenović, JS su predstavljali Dragana Nakić i Dejan Manić, a “Dveri” Milan Mihajlović.

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića predstavljali su Nemanja Nuhijević, Dragoljub Sevanović i Igor Zlatković.  

- Živela Socijalistička partija, živeo Ivica Dačić, živela Srbija – rekao je Zoran Antić, predsednik Gradskog odbora SPS Vranje na kraju zvaničnog dela skupa, izbegavajući da  se pred prepunom salom OKC-a detaljnije izjašnjava o trenutnoj političkoj situaciji u Vranju i SPS-u.

Najnovije vesti

DSS: Planinarski dom u KOLAPSU »

Gradski odbor DSS-a oglasio se saopštenjem za javnost povodom dešavanja vezana za Besnu Kobilu. Portal InfoVranjske.rs p...
ZutoCvece