Sve albanske partije na MANJINSKIM IZBORIMA

Kako je najavljeno, svih pet albanskih partija iz Bujanovca i Preševa, učestvovaće na izborima za članove Nacionalni savet albanske nacionalne manjine, koji su zakazani za 4. novembar.

Peto, poslednje rešenje, koje je dan pre isteka roka za prijavljivanje, proglasila Republička izborna komisija (RIK), odnosilo se na izbornu listu „Demokratska partija Albanaca – Ragmi Mustafa“

Inače, prva lista koju je RIK proglasila, bila je lista Alternative za promene (AZP) i njenog aktuelnog lidera Šćiprima Arifija.

Usledila su potom rešenja na liste „Demokratska parija – dr Nagip Arifi“, „Partija zademokrasko delovanje – Šaip Kamberi“ i „Sami Saliu – Pokret za reforme“.

Na albanskoj političkoj sceni svi se slažu da će ovo biti najzanimljiviji izbori uopšte među Albancima, jer pet aktuelnih političkih partija treba da izmere svoju težinu pred svim sunarodnicima koji žive u Bujanovcu, Preševu i Medveđi.

Ipak, svi upućeni koji se bave rejtingom albanskih političkih partija, slažu se u jednom: ni jedna od ovih pet partija neće osvojiti apsolutnu većinu od osam mandata, s obzirom da Nacionalni savet Albanaca ima 15 članova.

R. Irić

Ovaj tekst urađen je uz pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije. Tekst izražava samo stavove redakcije infovranjske.rs i Ministarstvo na snosi odgovornost za stavove iznete na portalu.

Najnovije vesti

Pao sa motora u Karađorđevoj »

U četvrtak pre podne u ulici Karađorđevoj dogodila se saobraćajna nezgoda sa, nažalost, teškim posledicama.Vozeći svoju...

Ode Neši u direktore!? »

Nenadu Đorđeviću Nešiju, gradskom većniku za sport, predstoji direktorska fotelja u «taze» javnoj ustanovi «Sportski obj...

Smiljče NOVA šefica SNS BOTOVA »

Smilja Antić, nedavno za stalno zaposleni kadar naprednjaka u kabinetu gradonačelnika Milenkovića, preuzela je i "šefova...
ZutoCvece