Svaki šesti dan krivično delo u kafanama

Osim velikog broja prekršaja iz oblasti javnog reda i mira koji se gotovo svakodnevno dešavaju u ugostiteljskim objektima u Vranju, od početka 2016. godine registrovano je i 49 krivičnih dela.

To je za dvadesetak manje, nego u istom periodu prošle godine.

Iz strukture krivičnih dela koju je portalu Vranjske dostavila policija iz svoje baze podataka, vidi se povećanje broja slučajeva, recimo, nasilničkog ponašanja sa 7 slučajeva (lane ih je bilo 3) ili krađe 8 (5).

Smanjenje je zabeleženo kod lake telesna povrede 3 (6), teške telesne povrede 3 (4), teške krađe 4 (7), kao i kod krivičnih dela koje policija svrstava u „ostalo“ - 24 (42).

U istom periodu, regostrovan je 101 (u odnosu na 129 prošle godine) prekršaj iz oblasti Zakona o javnom redu i miru, što je otprilike jedan registrovan prekršaj na svaka tri dana.

- Nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu – navode iz Policijske uprave Vranje.

 

Najnovije vesti

Radnik krenuo u Antaliju »

Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika krenuli su put Antalije u Turskoj na drugu fazu priprema za nastavak prvenstva...

TONČEV: Bude se socijalisti juga »

Novica Tončev, narodni poslanik i član predsedništva SPS-a najavio je da će posle razgovora sa socijalistima jugoistoka...
AluTerm plus