Surdulica: Uhapšene ČETIRI NAČELNICE

Pripadnici MUP-a u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su četiri osobe zbog sumnje da su zloupotrebivši službeni položaj u postupku javnih nabavki oštetile opštinu Surdulica za više od 46.000 evra, saopštila je policija.

Prema saopštenju, policija je uhapsila M. S. (1980), rukovodilac u opštini Surdulica i koordinator projekta, i članove komisije D. S. (1966), S. M. (1966), rukovodioce u opštini Surdulica i O. V. (1962), zaposlenu u opštini Surdulica, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

M. S. se uz to tereti i da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

- Osumnjičene se terete da su, prilikom sprovođenja postupka javnih nabavki za rekonstrukciju i rehabilitaciju informacionog centra za zaštitu životne sredine u zaštićenom području Vlasina, suprotno predviđenim procedurama za javne nabavke, izabrale neispravnu ponudu sa najvišom ponuđenom cenom čime su oštetile budžet opštine Surdulica za 28.769 evra – kaže se u saopštenju.

Takođe, M. S. se tereti da je, kao koordinator projekta, suprotno ugovoru omogućila da se objekat koji je predmet projekta koristi u svrhe za koje nije predviđen, čime je na osnovu komercijalne upotrebe objekta oštetila opštinu Surdulica za 17.693 evra.

Kako j saopštila policija, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i one će, uz krivičnu prijavu, biti privedene nadležnom tužilaštvu.

NIV

Komentari

Rešite Surdulicu pa pređite u Vranje.

Ma daaa.... posle 6 godina SUP rasvetlio zlocin gde su mozda ne ukradene vec lose prikazane kriz izvestaj pare iz EU... a sto ne radite malo sta je sa nasim srpskim parama koje sns pljacka od nas... Svi znaju da je ovo napad na Novicu ali videcete ovo je samo da bi se diskreditovao i da se back prasina u oci narodu da ne moze da vidi u kakvu bedu zivi.

Требало су да се одлуче за Банковића па да добију смрдљиву зграду

Lepo od drzave! Optuzili su samo zene! Nije li te sramota Vuline! Pa gde poceste od Surdulice! Beograd vam je valjda blizi! Zlouputrebe prvo pocistite u dvoristu Srbije! Nije Toncev nevin ali da zene /majke i babe /zbog njegovih prohteva, sada budu zatocene u pritvoru. To je sramota za drzavu Srbiju! Nisi ni one nevine. ali osim plata one nisu nista mogle da odnesu kuci!

E Milicijo na žene ste udarili, tjs tako vam naredili.. Ja bi bacio značku da sam na vaše mesto.. Vi znate ko je za hapšenje al ako pišete gubite autoritet pa i poso..

Kad će vas smene više, smešni ste nomogu da se smejem više..

Napisite imena da znamo ko su a ne samo inicijale

Koliko je samo korupcije oko nelegalne gradnje na vlasini To bi trebalo pohapsiti sve inspectore gradjevinske i iz urbanizma u surdulici

Najnovije vesti

ZutoCvece