Surdulica sumnja u regularnost IPA konkursa

Mimo uobičajene prakse i već uspostavljenih standarda, na poslednjem konkursu za sredstva iz Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija (IPA fondovi), opština Surdulica nikada nije prošla tako loše kao sada.

Zoran Mitić, zamenik predsednika opštine kaže da su u svi u lokalnoj samoupravi zbunjeni činjenicom da je od njihovih devet projekata, samo jedan prošao, jedan je odbačen, a da su čak sedam na nekakvom „čekanju“.

- Ovoga puta nam ništa nije jasno, jer smo, kao i uvek do sada, za IPA fondove prekogranične saradnje, imali izvanredne i čestito urađene projekte – kaže Mitić.

On dodaje da je odmah, po saopštenju rezultata konkursa, upućeno pismo Jadranki Joksimović, ministarki za evropske integracije, od koje se traži objašnjenje za ovakav ishod.

- Tražimo objašnjenje jer su se dogodile neke smešne stvari, jer su, recimo, prošli projekti koji imaju manje bodova od naših – konstatuje zamenik predsednika opštine.

Jedini projekt koji će biti finansiran iz IPA fondova prekogranične saradnje je projekt opštinske Turističke organizacije (TO), koja je i do sada redovno prolazila sa izuzetno kvalitetnim projektima.

Biljana Nikolić, direktorka TO kaže da će za odobreni projekt „Životna sredina – budućnost i odgovornost svih“ , Surduličanima pripasti 240 od ukupno 595.000 evra.

- Prvo i osnovno, ovim sredstvima ćemo nabaviti specijalno vozilo sa tri odvojena modula, koje deluje u vanrednim situacijama: gašenje požara, u slučaju poplava i u uslovima visokih snežnih nanosa – kaže direktorka Turističke organizacije.

R. Irić

Komentari

Tolike pare im trebaju sada za Novu Godinu da bi je proveli u Bugarsku svi skupa uz trbusne plesacice na celu sa Nocetom...

E pa gotovo... procitase vi svi da kradete 90% preko fiktivne fakture i namesteni dobavljaci. Sto se kaze... dodje kraj na prevaru

Hvala bogu da su se svi opametili da vam nedaju vise ni dinara,a i ovo do sada treba da vratite sto ste pokrali na celu sa direktorkom TO.koja je po struci najveci dupelizac,a pritom i ortodoksni alkos.Pitajte Noceta kako mu je digla pritisak kada je pre par godina zbog svog delirijuma zaboravila sta da uradi pa im propao projekat,pa umesto da dele pare morali da vracaju kaparu.Strasno zemljo ko te vodi.....

Najnovije vesti

I bi kiša, i bi PARK »

Posle 588 dana čekanja Vranjanci su konačno dobili nešto što liči na park.Rekonstruisani gradski park otvoren je posle 5...

Nastavak za BUŠTRANJICU 21. juna »

Saslušanjem svedoka u četvrtak 12. maja u Višem sudu u Vranju održano je ročište u glavnom pretresu u predmetu protiv ok...
ZutoCvece