SUMNJIV izbor za LAF u Vranju

- Na primer, za dvoje dvoje kandidata, Tatjanu Pavlović i Igora Nikolića, gotovo sam siguran da imaju bliske veze sa vlašću.

Jer, sama njihova kandidatura je bila pod velom tajnosti, razgovor sa njima je obavljen naknadno, u posebnom terminu, niko od nas preostalih kandidata ih nije video, a najsumnjivije je što su potom oboje ušli u uži izbor od pet kandidata.

Prethodno je za Igora Ilića, Bobana Trajkovića i Branislava Stojkovića  ustanovljeno da dolaze iz političkih stranaka, što nije dozvoljeno, pa su otpali - navodi Anačkov.

On dodaje da jedna kandidatkinja koja je prošla, Đurđica Đorđević, radi u tužilaštvu.

- A u javnom pozivu lepo piše da osoba koja podnosi kandidaturu „ne sme biti zaposlena u institucijama ili ustanovama koje su direktni korisnici republičkog ili lokalnog budžeta“ - objašnjava Anačkov, inače apsolevent ekonomije na Univerzitetu u Nišu.

On dodaje da se na kraju desio najveći skandal, kada je on trebao proći u uži izbor kao peti kandidat.

- Pošto ne pripadam nijednoj političkoj opciji i imao sam časne namere da doprinesem zakonitom radu LAF-a, naravno da nisam bio podoban.

Volšebno su me diskvalifikikovali kao kandidata, sa skandaloznim obrazloženjem da sam „uključen u mnoga radna tela koja se bave tematikom iz domena LAF-a“.

Odgovorno tvrdim, pod punom moralnom, materijalnom, krivičnom, kakvom god hoćete odgovornošću, da nikada u životu nisam bio član nijednog radnog tela, a kamoli tela koje se bavilo pitanjima antikorupcije.

Ostali su pri svome i onda umesto mene u uži izbor uvrstili bivšeg opštinskog većnika i člana Socijaldemokratke partije u Vranjskoj Banji Milana Antića - kaže Anačkov za Info Vranjske.
 
Konkursnu komisiju sačinjavali su prof. dr Danijela Zdravković sa Pedagoškog fakulteta kao predsednica, te Maja Mitić (gradska ombudsmanka), Kaja Raimović (civilni sektor), Stole Filipović, bivši načelnik Policijske uprave Vranje i, priča se, blizak Jedinstvenoj Srbiji (predlog SUBNOR-a), te Radoman Irić (delegiran ispred NUNS-a).

Suprotno svakoj logici, ali ne i zakonu u Komisiji su sedeli i kandidate ocenjivali predstavnici političkih partija - Zoran Veličković (član SPS, vlasnik RTV Vranje, pod velom članstva u UNS-u) i Branislav Popović (SNS, ispred Privredne komore).

- Iako u Poslovniku o radu komisije nigde decidirano ne piše da članovi Komisije ne smeju biti u političkim partijama, što mislim da nije slučajno, ipak se u tom dokumentu, odmah u članu 1, jasno navodi da je komisija „nezavisno i nepristrasno telo”.

A, šta su Veličković i Popović kao članovi SPS, odnosno SNS i da li se nezavisni?

Nije teško izvući zaključak da političari zapravo odlučuju o članstvu u LAF-u i da postojanje tog tela u startu gubi smisao - ogorčeno će Anačkov.

Iz dokumenta “Monitoring izveštaja o sprovođenju Konkursa za izbor LAF-a Grada Vranja” (pripremio ga BIRODI) vidi se da su se Veličković i Popović „založili da se doslovno poštuje konkursni uslov, po kojem član LAF-a ne može biti stranački funkcioner“, što po njima znači „da u sastav tog tela mogu ući i članovi političkih stranaka“.

Ipak, posle rasprave, zauzet je zvaničan stav koji važi i za druge gradove - da telo mora biti apolitično.

Zbog nepoštovanja Poslovnika o radu komisije od glasanja o konačnoj rang listi su se izuzele predsednica komsije Danijela Zdravković i članica Maja Mitić.

Raimovićeva je najpre odustala, ali se potom predomislila i na kraju glasala.

Konkursna komisija je na kraju bez glasova dvoje članova utvrdila konačnu rang lista kandidata za članove LAF-a Grada Vranja na kojoj se nalaze: diplomirani pravnici Đurđica Đorđević i Igor Nikolić, diplomirana ekonomistkinja Tatjana Pavlović, učiteljica Vesna Milenković i diplomirani inženjer menadžmenta Milan Antić.

O ovom predlogu izjašnjavaće se gradski parlament.

Komentari

Koji su bre ovi likovi

Pa Djurdjica Djordjevic je u SNS, ona je sestra od stranackog advokta Vladu Djorjdevica....

E, taj Vlada je opasan advokat! Zeni je sa Malte resio posao, a sestri LAF! Mada Djurdjica cujem da je neverovatan pravnik, gazi sve pred sobom, ne bi me cudilo da bude prva zena gradonacelnik! Evo gledajte!

Neverovatan pravnik sa dve godine volonterskog radnog iskustva. Super su ti kriterijumi.

Nemas diplomu- ma caooo. Nedovrseni student u sa napadom ambicioznosti. Ha ha ha

Najnovije vesti

Nova donacija TONČEV GRADNJE »

„Tončev gradnja“ iz Surdulice saopštila je da nastavlja pružanje podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenim instituci...

POBUNA zaposlenih na ORL-u »

Na odeljenju ORL (otorinolaringologije) u sredu se dogodila pobuna zaposlenih, kada je stiglo naređenje iz menadžmenta Z...
ZutoCvece