Sud VRATIO MANDAT Igoru Andonovu

Odeljenje Upravnog suda u Nišu vratilo je odbornički mandat Igoru Andonovu, predsedniku odbora SDS-a u Vranju i ranijem zameniku gradonačelnika Vranja.

Posle njegove ostavke na mesto zamenika gradonačelnika, Andonov je pokušao da se vrati u Skupštinu kao odbornik, na šta po zakonu ima pravo, ali je naprednjačka većina, potpomognuta SPS-om, na svojoj sednici od 28. decembra 2017. godine odbila da mu vrati mandat.

Odbonici većine nisu glasali protiv, ali ni za vraćanje mandata odborniku, pa je Skupština radila sa odbornikom manje.

Uz to, četiri odbornika DS-a i još dva nezavisna odbornika od tada, u znak protesta, ne učestvuju u radu Skupštine.

Andonov se na odluku Skupštine žalio Upravnom sudu, koji je presudio u njegovu korist, uz ogradu da nije nadležan da odlučuje po drugoj tački žalbe, proglašavanjem nelegalnim svih odluka skupštine donetim bez jednog odbornika.

- Mene ne čudi što za vraćanje mog mandata, datog od naroda, nije glasala polupismena mašina SNS-a, ali svakako zabrinjava što su se van zakona u ime partijskih interesa našli i doktori, specijalisti, profesori, pravnici, kao i bivši gradonačelnici iz odborničkih klupa. Gaženje zakona, prava i pravde, a sve u korist jednog čoveka, Slaviše Bulatovića, i njegove stranke, ne može se i neće isplatiti nikada - kaže Andonov.

On trenutno radi na upućivanju žalbe Ustavnom sudu, u nameri da poništi odluke Skupštine donete bez njegovog učešća, dakle i van zakona.

- Gradonačelnik nelegalno prenosi sredstva javnim ustanovama i preduzećima, jer skupština koja je usvojila njihove planove, sada i po odluci suda, nije bila legalna. Ako je ovo pravna država a Vučić legalista, eto razloga da se Skupština raspusti i na vanrednim izborima vidi da li je narod glasao za ovako bahato ponašanje ili za pravo menjanje lica ovoga grada u pravcu boljeg života - kaže Andonov.

Nova sednica Skupštine grada zakazana je za četvrtak, 1. mart, pa ostaje da se vidi kako će se stvari na tom dešavanju odvijati.

SSB

Komentari

Vidite šta se dešava kad polupismeni kadrovi donose odluke. Kad njihovom inatu dodate neznanje, dobijete nenadmašivu kombinaciju uništavanja grada iz neznanja i loše namere. Treba ići do kraja i poništiti nelegitimne odluke skupštine i raspisati nove lokalne izbore u Vranju.

Pod hitno raspustiti ovu skupstinu i raspisati lokalne izbore, da se makne ova ova bagra i ovaj lopovluk!

Nikome nije gorela do zore pa nace ni ovima!

Samo hrabro Igore, izguraj do kraja! Jedini ti imas kapaciteta da razbucas ove nepismene lopove! Stop SNS tiraniji!

Koga vredjas Milose ko su nepismeni? SNS je dika i ponos grada Vranja ...

Oni su cirguz kasabe Vranja, posto grad vise i ne lici na grad!

TRAZIMO VANREDNE LOKALNE IZBORE,VRANJE NIJE NA KONOBARA I ONOG IZ BUGOJNO TATKOVINA.

36 милиона дин. за Александровачко језеро,које је били у твојој ингеренцији, прво да оправдаш и одговориш где су ,па онда онда критикуј друге. И ти си био у власти и ни од тебе никакве вајде,само штета беше. Вечити си Калимеро.

Dobar sendvic? Bez kackavalja ne valja!

A nije sramota da neko studira specijalizaciju 12 godine ....

Specijalizacija se ne studira nepismeni botu.

Najgori kadrovi u istoriji grada

Ona dosla do specijalizacije a vi ste paja i jare vecernja skola

Ko ce da odgovara za ovakvu sudsku presudu?ostavke

Kemis,brunclik,vera matovic i naravno keba podrzali sns u beogradu.

Buki se uplasio zbog Andonova pa hitno odrzao vandredni GO! Dzaba Vam sve. Ovo je pocetak kraja!

Samo uporni stizu do cilja. Cestitam!

Najnovije vesti

Vranje SADI drveće!!!!!! »

Sasvim neočekivano i iznebuha, ogoljeno Vranje potpuno ruinirane životne sredine puključilo se u sasvim suprotnoj akciji...

KORONA NA JUGU: Dalje smirivanje »

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 397 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 91 je poziti...
ZutoCvece