SUD vratio bivšeg direktora PORESKE na posao!

Upravni sud, Odeljenje u Nišu, presudom od 28. marta 2019. godine uvažio je tužbu Slađana Tomića, poništavajući rešenje Žalbene komisije Vlade i predmet vratio na ponovno odlučivanje u skladu sa zakonom.

Tomić je inače bivši direktor Poreske uprave u Vranju, kojeg je sa posla otpustila njegova naslednica, sadašnja direktorka Slađana Stojanović,

- Presuda Upravnog suda praktično znači da je Disciplinska komisija Poreske uprave rešenjem o prestanku radnog odnosa Tomiću prekršila zakonske odredbe, pa je dužna da u skladu sa odlukom pomenutog suda Tomića vrati na posao - objašnjava vranjski advokat čija je uža specijalnost radno pravo.

Osporenim rešenjem odbijena je žalba tužioca Tomića na odluku Disciplinske komisije Poreske uprave od 7. oktobra 2016. godine, pa je Tomić podneo tužbu Osnovnom sudu u Vranju 22. juna 2017. godine, ali se oglasio nenadležnim, pa je spise uputio Upravnom sudu.

Podsećamo, Tomić je od 15. aprila 2015. godine, kada je smenjen sa dužnosti direktora, a umesto njega na taj položaj imenovana Slađana Stojanović, sestra načelnika Pčinjskog okruga Srećka Pejkovića, pa do rešenja o otkazu 13. februara 2017. godine obavljao poslove samostalnog poreskog inspektora u Poreskoj upravi u Vranju.

Zanimljivo je i indikativno da je direktorka Stojanović u rešenju o otkazu Tomiću navela da je vršio radnje protivne zakonu, a istovremeno je i ona vršila te iste radnje, ali nije dobila otkaz!?

Podsećamo, Upravni sud je uvažio i tužbu Tomića na rešenje o smeni sa direktorskog položaja 5. maja 2017. godine i poništio rešenje Žalbene komisije Vlade, pa je predmet vratio na ponovno odlučivanje u skladu sa zakonom, što praktično, de fakto i de jure, znači da je Tomić morao biti vraćen na položaj direktora Poreske uprave u Vranju!

S. Kostić

Komentari

Bravo i nad popa ima pop!

Naravno da ima, podrška za Slađana, ali ko će da odgovara za mobing i šikaniranje? Ko je odgovoran za sudske troškove? Ko će isplatiti njegove plate sa kamatom? Ko je svojim bahatim ponašanjem oštetio budžetska sredstva?

Bravo!
Krajnje je vreme da se prestane sa šikaniranjem Slađana! Žao mi je sto se zdravlje i izgubljeni živci ne mogu vratiti! Samo napred.

Bravo!
Krajnje je vreme da se prestane sa šikaniranjem Slađana! Žao mi je sto se zdravlje i izgubljeni živci ne mogu vratiti! Samo napred.

Bravo!
Drago mi je sto je napokon prestalo ovo mucno šikaniranje Slađana,ali mi je žao što izgubljeno zdravlje i živce ne moze ništa i niko da vrati.

Sve je u pravu Sladjan!!

Pravda je spora, ali dostižna. Bog je veliki!!!

Uf što mi je milo, ko ja da sam Sladjan!

Nije samo Sladjan, ispitajte još koliko je kvalitetnih ljudi, dugogodišnjih šefova i načelnika, srozala ova direktorka!!??

Da se jave ove vesti u centralu poreske uprave. Da se Sladjana smeni kao nesposobna. I da ona vrati pare i nadoknadi sve sudske troskove.

Tačno, ona je sad oštetila budžet republike, i treba njoj da se pokrene disciplinski postupak, sad zbog nje i njene samovolje treba država da plaća troškove..

Bravo za pobedu jedna u nizu.

Nesposobni su i jedan i drugi, Sladjan je samo visio po kafici dok je bio direktor, nista nije radio, kao ni ova sad, to dobro znaju radnici poreske, pitajte njih

Sladjan je posten, sve to sto je pio placao svojim parama, nije reketirao poreske obveznike kao njegova naslednica koja merku.nema.

Jos jedan dokaz da je pravda spora. Ko zna sta ce i njoj da se desi kad ne bude vise tako mocna, okrece se kolo srece...

Budi strpljiv:
Za neke stvari je
potrebno vreme

Sve ce plate privatnici, što se sekirate...

Ima boga. Pravda je spora ali dostizna. Puna podrska Sladjanu i u svim narednim bitkama koje mu predstoje u ovoj prljavoj borbi sa zlom.

Bravo Sladjane , Secas se kada sam ti rekao kada smo pricali tu gde prolazis svaki dan pored mene.... Pobedices .. i pobedio si ...
Ajd sa srecu iii naravno trazi od doticne da ti plati svu nematerijalnu stetu i stres ...

Bravo Sladjane , Secas se kada sam ti rekao kada smo pricali tu gde prolazis svaki dan pored mene.... Pobedices .. i pobedio si ...
Ajd sa srecu iii naravno trazi od doticne da ti plati svu nematerijalnu stetu i stres ...

Ovde kod nas radi sta mu volja,jure ljude,sudovi ih vracaju troskovi milionski I niko ne snosi posledice.Sve dok te nazovi direktore ne udare po dzepu pa da sami kusaju to sto su zakuvali,ovako placa ovaj ogoljeni narod njohovo neznnje ili nazovi greske.Ostavka pod hitno,Bata li ce te stiti doveka a I on se iskrsi od rabotu e moji paraziti.

Najnovije vesti

Pao sa PET KESICA marihuane »

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Preševu uhapsili su G. R. (1998) iz okoline ovog grada, zbog postojanja os...
ZutoCvece