SUD: Poreska da ISPLATI Tomiću 150.000 dinara

Ministarstvo finansija – Poreska uprava u Beogradu dužna je da Slađanu Tomiću, smenjenom direktoru Filijale Vranje, u celini nadoknadi materijalnu štetu nastalu zbog neisplaćivanja zarade za period od aprila 2015. godine do februara 2017. godine.

Osnovni sud u Vranju doneo je odluku da Poreska uprava plati i sudske troškove, ali ne i zateznu kamatu, sve ukupno 151.359 dinara, presudio je kao prvostepeni Osnovni sud u Vranju.

Kada se tome doda iznos zakonom predviđene zatezne kamate, taj iznos će biti iznad 200.000 dinara, jer se pomenuta kamata računa po mesecima za ukupno 23 meseca u periodu kada je bila umanjena zarada Tomiću.

Na žalost, a bez krivice Tomića koji je u ovom sporu tužilac, ovaj i slični iznosi idu na teret građana Srbije, poreskih obveznika, a ne iz džepa glavnih krivaca zbog kojih je došlo do sudskog spora koji je rešen u korist smenjenog Tomića.

Podsećamo, posle smene sa položaja direktora Filijale Vranje, kao i rešenja Žalbene komisije Vlade Srbije, koja je odbacila žalbu Slađana Tomića, isti je pokrenuo upravni spor, na osnovu čega je Upravni sud poništio rešenje Žalbene komisije, označivši kao nezakonito trajno premeštanje tužioca Tomića.

S. Kostić

Komentari

Томић је заслужио то што мусе дешава, као директор је био бахат,није радио свој посао, што се тиче пореских обвезника када је био на челу те институције требао је да прине о порезницима.Тада је испијао кафе по кафићима,сладио се својим злим понашањем,радио у свом интерсу и ђаво је дошао по своје .Све се враћа све се плаћа!

Sladjana, ne pisi komentari, providna si

Ova SS - Sladjana Stojanovic je toliko nepismena da su svi provalili njen stil, tako je to kada se skola zavrsava sa pare i sa toki voki. Nista u glavu nije moglo da ostane, jer nista nije ni uslo. Polupismnena, poluinteligentna, polugradjanka, a 100% zlobna, to je prava definicija ove SS.

A ti si inače radio u poreskoj upravi, pa znaš. Vidim kolko se razumeš u poreznike i poreske obveznike, kod tebe to jedno te isto. Ako je on bio bahat, šta je tek sada ovo , kako to da nazovemo? Ajde molim te, ne sviraj ...

Veliki nered je vladao u Poreskoj upravi za vreme direktorovanja Tomic Sladjana. Ako je prethodni direktor doneo resenje koje je pravosnazno ne moze se ono menjati dolaskom nove vlasti i Tomic Sladjana, resenje je uz to realno i na strani ostecenog gradjanina. Upravo se radi o otpisanoj kamati koju Tomic nije hteo daa prizna. Erto, Tomicu kako pravda sporo stize, stidi se svojih postupaka.

Ja radim u Poreskoj upravi, daj da ga vidimo to rešenje, broj i datum, da te uverim u suprotno. A ne da pises ovako paušalno i napamet. Ovo kao da je sadašnja direktorka pisala, poznajem njen stil.

Resenje je iz Kostunicinog vremena kada je direktorka bila Stamenkovic Katarina.

Ovo se botovi surdulickog klana (Boske-Srecko-Sladjana) sada javljaju. Sve sto je Sladjan radio, radi je po zakonu, a ovima posle njega sudovi samo ponistavju resenja, a sve to placaju gradjani. Ovo sada komentarisu oni koji su i u to vreme pokusali da krse zakon, ali toga kod Sladjana nije bilo, porez je morao da se placa. A sada sa ovom vlascu mogu i da se brisu poreske obaveze, da ih danas ima, a sutra nema.

Ма ово је само мањи део који ће Томић да наплати од Пореске управе. Тек следе тужбе за накнаду зараде због незаконитог отказа, па за порез, доприносе, камату, нематеријалну штету. Ради се о милионским износима. Па тек кад суд пресуди по његовим тужбама за узбуњивање, за мобинг... Када би неко то плаћао из свог џепа не би се тако бахато понашао. Када би држава, тужилаштво, суд и полиција радили свој посао до овога не би долазило, а одговорни, пре свега мислим на садашњу директорку, би одавно били у затвору.

Poznajem Sladjana licno i iskreno mogu da kazem da je covek na mestu.A posebno mi je drago sto ce da naplati sve ono sto mi i pripada jer je otpusten hirom nazadnjaka.

Najnovije vesti

Radnik krenuo u Antaliju »

Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika krenuli su put Antalije u Turskoj na drugu fazu priprema za nastavak prvenstva...

TONČEV: Bude se socijalisti juga »

Novica Tončev, narodni poslanik i član predsedništva SPS-a najavio je da će posle razgovora sa socijalistima jugoistoka...
AluTerm plus