STOP za radničku sirotinju, NAPRED samo za naprednjake!

Odlaže se protest radnika nekadašnje «Koštane» zakazan za 30. maj ove godine, jer je na snazi zabrana okupljanja zbog epidemije korona virusa, potvrdio je u izjavi za InfoVranjske Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora radnika ugašene vranjske fabrike obuće.

- Policija nas je obavestila da je i dalje na snazi zabrana okupljanja, pa moramo da odložimo naš protest zbog neisplaćenih zarada - rekao je Ristić.

Među «Koštancima» se već spekuliše dilemom «da li će biti mitinga SNS u Vranju 30. maja ili će zakon podjednako da važi i za vladajuću stranku».

- Zabrana okupljanja je deo mera za zaštitu građana od korona virusa i mi to poštujemo, ali nas živo zanima da li će ta mera da važi i za miting SNS!? Ili će, možda, to još ne znamo, najavljeno prisustvo Aleksandra Vučića narušiti jednakopravni položaj građana Srbije u smislu da će naprednjaci biti mnogo «ravnopravniji» od sirotih «Koštanaca» - glasno razmišljaju u IO radnika «Koštane».

«Koštanci» istovremeno primećuju naznake vidiljive (ne)ravnopravnosti u Vranju i na primeru dva različita javna okupljanja 30. maja.

- Jedni, odnosno, radnici nekadašnje «Koštane», odlažu svoj protest, dok drugi, vranjski naprednjaci, kalkulišu kvotama prisutnih na mitingu SNS 30. maja u Vranju, pa pitamo da li za sve u ovoj državi važe mere te iste države u epidemiji korona virusa - jasni su radnici propale vranjske fabrike obuće.

U nedoumici šta će se sve događati «fatalnog» 30. maja, radnici «Koštane» koji na ime neisplaćenih zarada u proseku a sa zakonskom kamatom potražuju po zaposlenom oko 300.000 dinara, pomalo citiraju onu čuvenu krilaticu pesnika Cere Mihailovića «kraj će kaže», a paralelno s tim čuvenu «šalu» znamenitog Nikole Pašića «da zakoni u Srbiji važe samo za opoziciju»!

S. Kostić

Komentari

Briga sns za vas i za sve nas. Najvažnije im je da izađete i glasate za njih da se grupica odabranih još više obogati i živi lepo. A najbitnoje im je da svi imamo kolektivnu amneziuju i zaboravimo sve gluposti i afere koje su uradili i to pod ironičnim sloganom `` za našu decu``. Emocionalno i podrugljivo. Ali narod je ovca i njegov život vredi litar zejtina ili 100 €.

Buducnos naprednjaka, mozda.Za nas gradjane ide jos gore sa ove lopuze.Vraticemo mi ovih 100e.Kozu ce da nam oderev glote.Ja ne vidim buducnost u vranje.I sone gu ne vidi u kuglu i kafu ali mora da prica da je dobro.

Odlaze se miting recko odvezen za nis nema ko da dodje

Najnovije vesti

Gde će BOSKE, posle svega? »

Dragan Stevanović Boske, dosadašnji državni sekretar i vođa surdulučkih naprednjaka, pao je u nemilost vrha stranke, i t...
ZutoCvece