STOJKOVIĆ nominovan za NAJPRESTIŽNIJU srpsku novinarsku nagradu

Saša Stojković, vlasnik i glavni i odgovorni urednik portala Info Vranjske, nominovan je za NUNS-ovu Nagradu za istraživačko novinarstvo – najprestižniju nacionalnu novinarsku nagradu.

Stojković je nominovan u kategoriji štampanih medija, zajedno sa koleginicama Aleksandrom Popović iz dnevnog lista „Danas“ i Kristinom Demeter Filipčev iz nedeljnika „Bečejski mozaik“.

Za ovo priznanje Stojković je konkurisao serijom tekstova o atacima lokalne vlasti u Vranju, posle kojih su ugašeni novine i portal „Vranjske“.

Za istu nagradu u konkurenciji elektronskih medija nominovani su Sonja Kamenković iz Insajdera, Milan Nešić iz Slobodne Evrope i Ruža Helać iz Vojvođanske Zelene inicijative.

U kategoriji Online medija, za nagradu su nominovani ekipa novinara BIRN (Angelovski, Ćosić, Merzouk i Čereševa), Đorđe Đorđević i Vladimir Kostić iz Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), Slobodan Georgijev iz BIRN-a i Bojana Pavlović iz portala KRIK.

Odluku o nominacijama i nosiocima nagrada doneo je žiri u sastavu Slobodan Arežina, direktor RTV Novi Sad, novinarka Danica Vučenić, Milorad Ivanović, urednik Novog magazina i Veljko Popović urednik portala Mondo.rs.

Nagrade Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) za istraživačko novinarstvo, koje podržava Ambasada SAD u Beogradu, ove godine će biti dodeljene po 13. put.

Svečanost dodele nagrada obaviće se tradicionalno, u utorak, 8. maj od 18 časova na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

R. Irić

Komentari

Najbolji covek I novinar,neka ga Bog cuva da pomogne da oteramo ovo zlo koje je utamnicilo grad Vranje a zove se SIMPO NAZADNA STRANKA.

Bravo i cestitam. Jedina svetla tacka, citaju i gradjani a i ova naprednjacka bagra, jer njihovi mediji Vranjska plus, ok radio koje oni placaju ni sami ne gledaju, nemaju ni sta.

Bravo

Najnovije vesti

ZutoCvece