Stojanović: Zabrana sindikalne trgovine hir direktorke ZZJZ

- Zaposleni u Zavodu za javno zdravlje u Vranju, posebno oni sa nižim primanjima, ugroženi su zbog zabrane sindikalne trgovine na rate od strane direktorke ove ustanove dr Svetlane Stojanović -, ističe u izjavi za InfoVranjske dr Jovica Stojanović, predsednik Novog sindikata ZZJZ Vranje.

Dr Stojanović ocenjuje ovakav postupak poslovodstva «kao hir direktorke uperen protiv zaposlenih radnika».

- Neshvatljivo je da poslovodstvo zabranjuje ovakav vid trgovine, jer je tu sve čito, ide preko administrativnih zabrana na plate zaposlenih, ali direktorka i njeni saradnici kao da ovim žele da pokažu ko je glavni-, objašnjava dr Jovica Stojanović.

Po rečima predsednika Novog sindikata ZZJZ, «ova zabrana direktno je uperena priotiv svih zaposlenih u ustanovi».

- Ne razumemo da ako zaposleni uzme kredit kod banke, to se overava, a ne dozvoljava se sindikalna trgovina na rate i to bez kamata, pa kako će to da prebrode radnici sa najnižim primanjima, to je čista diskriminacija-, zaključuje dr Stojanović.

Sagovornik InfoVranjskih, na kraju, poručuje «da sve ustanove imaju sindikalnu trgovinu, jedino ZZJZ nema, pa je sindikat bezuspešno pokušao da ostvari socijalni dijalog sa poslodavcem koji razume i prihvata samo sopstveni monolog».

- Apelovali smo više puta na poslovodstvo, ali bez uspeha, slično smo prošli i sa inspekcijom koja nas je uputila na sud, što mi ne želimo, pa smo se konačno obratili predsednici Upravnog odbora ZZJZ Divni Tomić, finansijskoj direktorki «Simpa» sa kojom očekujemo razgovor na ovu temu-, najavljuje dr Jovica Stojanović.

Komentari

To isto je uradio Veličko kad je bio na vlasti u Z. C.Nova direktorica je dozvolila sindikalnu trgovinu.Pa ko su oni da se igraju našim zivotima i čas uzimaju,čas daju?Stranka ih postavila,po podobnosti i poslušnosti Micetu,a ne po stručnosti i sposobnosti. Jedino na rate mogu da kupim zimnicu,patike deci i da prezivimo.Veličko je bivši,pa će i direktorica ZZJZ tako da prodje sa svojom pameću!

Najnovije vesti

Rukomet: Drugi poraz Vranjanaca »

Rukometni klub Vranje 1957 u drugom kolu Super «B» lige «Istok-Zapad» izgubio je utakmicu od Zlatara u Novoj Varoši rezu...
ZutoCvece