STOJČIĆ opomenuo da grad POKLANJA 10 vrtića i 10 ulica, pa glasao ZA!

Bivši gradonačelnik Miroljub Stojčić, odbornik SPS u Skupštini Grada Vranja i član gradskog odbora ove partije, nadvisio je u razumevanju ekonomskih tokova ekonomiste iz SNS na sednici lokalnog parlementa u petak, na kojoj je usvojena odluka o konverziji potraživanja Grada prema “Jumku” u iznosu od 1,53 milijarde dinara.

Stojčić, koji je završio Fakultet narodne odbrane, državni, pokazao se kao bolji konomista od ekonomista iz vladajuće stranke.

- To što konvertujemo je milijarda i 53 miliona dinara, a to su 10 vrtića, 10 ulica Bore Stankovića, mnogo saobraćajnica, veliki je to novac kojeg se Grad odriče - primetio je Stojčić.

Stojčić se nije ustručavao da iznese svoje mišljenje o odluci Grada da oprosti “Jumku” blizu devet miliona evra, ne priklanjajući se populizmu i demagogiji.

- Slično smo postupili i prema “Simpu”, pa se Grad Vranje tako odrekao velikih sredstava, što je negativno uticalo na gradske finansije - istakao je Stojčić.

U odnosu na mišljenje Miroljuba Stojčića, čoveka izvan ekonomske struke, pravi blam dozvolili su sebi naprednjaci sa diplomom ekonomskog fakulteta.

- Nije otpis nego konverzija, to radi i država, a ova konverzija predstavlja pomoć “Jumku”, zbog budućnosti i Vranja i “Jumka” - ocenio je diplomirani ekonomista Goran Nikolić, potpredsednik Gradskog odbora SNS i šef odborničke grupe u gradskom parlamentu.

Slično Nikoliću izjasnila se I Zorica Jović, zamenica gradonačelnika I gradska većnica, takođe diplomirani ekonomista.

Posle disonantnih tonova na relaciji Stojčić – SNS, ostaje poruka naprednjacima ekonomske struke da vrate pare roditeljima koje su ovi utrošili na njihovo školovanje!

Skupština Grada je na kraju jednoglasno usvojila odluku Grada o konerziji potraživanja prema “Jumku”, što ide na dušu Stojčića zato što se dizanjem ruke “za” priklonio naopakoj odluci protiv koje se verbalno izjasnio na zasedanju lokalnog parlamenta.

S. Kostić

Komentari

Goran i Zorka igraorka??? Pa onaj samo udara crte, da ne kažem recke, dok Zorka prati goč kako lupa. Nikad smešnija vlast i rukovodstvo grada! Šteta što Neši nije održao govor da objasni stručno šta to znači!

Ko bese taj Miroljub Stojcic, ne li bese onaj sto konvertova u svoj dzep pare za zemljiste Slovencima ili sto konvertova pare od prodaje DIV u nista, da li ekonomista Stojcic zaboravi da je dug nastao najvise u njegovom periodu vladanja. Seca li se Stojcic kako je sa Knezevicem, jos vrsnijim ekonomistom, konvertovao 6 miliona u EPS preko vrtica. Bolje da cuti, posto je i sa Cerom konvertovao u dzep.

@ Seselj - Da ne dodje do zabune, dok je Stojcic bio gradonacenlnik, u gradsku upravu su sedela gospoda. Uopste nisam siguran da je dobro vodio grad, ali kad je on bio razni Sirkovci i ostala ekipa je bila van gradske uprave. Kolko je ko ukrao ne se secam, bio sam malecak... Ali mislim da je zOnjak PRVAK!

JA BI GA NIKOLICA ISTERAO U NJEGOVO SELO BARABAR SA ONUJ ZENU MU

Mire e to je sopska politika...

Mire je možda najbolji gradonačelnik kojeg je grad Vranje ikada imalo,teško da se on ne razume u problematiku oko Yumca
Kako stvari sada stoje u Vranju,mogao bi on opet da dođe na čelo grada,jer nema boljeg na vidiku

On je jedan od hiljadu poltrona.Sramota za srpski narod. Mire Stojčić, dupe.....vlakac aktuelne vlasti. Socijalistički nacin razmiišljanja. Ako si brate kritikovao ostani dosledan pa glasaj protiv toga a ti da bi ušicario nešto. Zato više nema socijalista u gradu. Viste samo saltiliti aktuelne vlasti.Sada ste otkrili svoje lice, maske su pale.Sramota. A ovamo u nekim kafanskim razgovorima pljujete aktuelnu vlast. Koji ste bre vi bezbožnici, licemeri. Gori nego naprednjaci

Taj MIRE je za svoju vladavinu zatvorio sve fabrike u Vranje. KOSTANU, JUMKO od 16000radnika sad radi samo 300 a 1600seta i prima platu a neki i kradu,poljoprodukt,zivinoprodukt,cvecaru rasadnik,tiv Vr. Banja, uništio simpo,zemljoradničke zadruge 4 juli,7 juli, prodao div,alfu,uništio zavarivac. A ovi botovi unistise grad i narod. Opljackase sve. Znači ni jedni ni drugi nego samo 1 pametan čovek da uredi grad i pošten.

Kralju, sve te firme su postojale i radile dok su bili Socijalisti vodili Srbiju, I tokom sankcija, u najgorim vremenima! A rasporodale su ih Demokrate strancima u bescenje, za šaku maraka (kasnije eura...) i garanciju da će držati vlast! Ovo sada je puko spasavanje i održavanje socijalnog mira, ali i ispumpavanje para u privatne džepove! Neverovatno je na koliko stotina načina uspevaju to da odrade! Da su pošteniji, postavio bi ih za revizore, dao platu od 2.000 eura, I pustio da češljaju firme!

Uvek su krali kad je bila bilo koja vlast, ali je imalo ponešto i za građane, a ovi nam bre sve uzedoše, sve ulice rasturiše, park... Nzm šta čekamo

A hoće li neko da odgovara krivično što je napravio toliki dug i firme doveo do stečaja? A hoće li i da odgovara taj koji je oprostio tolika dugovanja i dovodi lokalnu samoupravu ili komrad pred bankrotom? Strašno koliki ste vi manipulatori i bez znanja i plana. Nagrabusali smo kao narod i država kada nas takvi vode.

Mire Kralj. Ovi mu nisu dorasli ni do mali prst.

Diplomu fakulteta Narodne odbrane na uvid pa tek onda konstatovati da je on zavrsio fakultet Narodne odbrane.

Ako,ako ogradjuj te se svi,nece se pobegne od Svevisnjega Boga

Bilo je i realnih diskusija,da bi na kraju svi glasali iz ličnog interesa.Realno mišljenje Zorice Jovic o neozbiljnim,nepreciznim i neodgovornim rukovodstvima Jumka.Bar smo ocekivali da odbornik i član Nadzornog odbora Jumka pokuša da odbrani neodbranjivo .Pošto su javna preduzeća taoci Jumka sarkastično je da se predlaže da se gradjanima Vranja uvede investicioni dinar za pomoć javnim preduzećima kojima JUMKO imate poslovanje.Za to vreme pojedini jumkovci su u najvećoj vršidbi.Eto još jedna šanse JUMKU ali "Grupa Ali baba i 40 razbojnika "vodi Vranje u još jednu konverziju pićem od 1.7.2020.HITNE PROMENE ILI PRIVATIZACIJA JEDINO REŠENJE

PRE ĆE RANUTOVAC BITI GRADSKA OPŠTINA (kako je pojedinac počeo da kupuje zemljište)NEGO DA JUMKO ISPUNJAVA SVOJE OBAVEZE PREMA GRADU I SRBIJI pa čak i radnicima Jumka.

DOSADAŠNJE POSLOVANJE U JUMKU BI BILO USPEŠNIJE DA GA JE VODIO ŠANE IZ JUMKA.ŠTA LI ĆE RADI BAKI KAD SE USVOJI UPPR????

Свака част Мирету, господин човек, али џаба, нису иста фракфенција, не могу економисти из СНС са купљеним дипломама да капирају стручне термине, није то у њиховом домету.

Odzinka, kude ga nadje tj rec frakfencija?

Ne ga diraj molim te ....Covek je upravo izmislio novu rec , jos samo da joj nadjemo znacenje pa ca ga ubacimo u recnik ..

Ko o cemu, lopov o postenju

Najnovije vesti

„Cvet jednakosti“ za Jelenu »

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifest...
ZutoCvece