STEVANOVIĆ: Bojkot je jedino oružje u rukama građana

Dragoljub Stevanović, nekadašnji zamenik gradonačelnika Antića, jedan je od najznaćajnijih predstavnik NVO sektora ne samo na jugu Srbije, ali i građanski aktivista koji ne propušta priliku da se javno oglasi značajnim povodimma.

Dilema „izbori ili bojkot“ svakako je jedna od najznačajnijih za srpsko druuštvo u ovom trenutku, a Stevanović napominje da ona za njega ima najmanje dve dimenzije.

- Odluka opozicije da bojkotuje izbore predstavlja stav, odgovor na ono čemu su svi svedoci u proteklih sedam godina - urušavanje svih onih institucija, svih onih pravila i zakona kojima se reguliše fer i demokratski izborni postupak. Međutim bojkot ima i onu drugu dimenziju i ona je čisto tehničke prirode, odnosno mislim da ne postoje detaljnije strategije i planovi opozicije „šta raditi u slučaju bojkota“, osim onoga što stalno čujemo a to je da je kampanja za bojkot mnogo teža i intezivnija od obične kampanje - kaže Steanović.

On opominje da sa tog tehničkog aspetka postoje mnogobrojni problemi koje opozije mora da reši u narednih nekoliko meseci, pre svega problem straha građana.

- Odluka o bojkotu ili neizlaženju na izbore glasače svrstava na stranu opozicije, zašta mislim da velika većina naših sugrađana neće imati hrabrosti. Naravno potrebna je i stategija i plan šta nakon bojkota, i kako će opozicija vrštiti pritisak na vlast kako bi se ta nelegitivmost buduće vlasti potencirala i dovela do brzih vandrednih izbora - kaže Stevanović.

Opet, on smatra da je „bojkot jedino trenutno rešenje koje opozicija ima u svojim rukama“.

- U tom smislu to nije idealno, možda čak ni najbolje, ali je iznuđeno rešenje, za koje verujem da će se opozicija opredeliti - kaže Stevanović.

Na raju, Tim TRI, kao osnivač Info Vranjskih, poziva sve građane i druge zainteresovane na tribinu koja će se držati 4. septembra baš na temu „Bojkot ili izbori“.

U ovom času, razgovor je nezamenljiva kategorija, koja nema alternativu.

SSB

Komentari

Postoji jedan problem kod bojkota. Izbori su tajni, bojkotom se svrstavas u one protiv vlast.

Samo politicki neodgovorna osoba moze da predlozi bojkot. Sta se postize bojkotom ?! Odgovor je nista. Sama demokratija je koncepirana na vladavini kvantiteta a u tu istu demokratiju se svi kunu. Bojkot predlazu stranke i organizacije koje su daleko ispod cenzusa ili u najboljem slucaju koketiraju sa istim. Problem opozicije je sto nema program i ideju, svoju karijeru grade na trazenju gresaka vlasti a ne na sopstvenim resenjima problema, gospodo budite pamtni i politicki odgovorni napravite program izadjite na izbore i borite se legitimnim politickim sredstvima jer bojkotom cete i onako ostati vanparlamentarna stranka.

Dembo, zasto tako razmisljas? Ti si bio zamenik Gradonacelnika Vranja kao clan SNS stranke, mlad si veoma, a imao si funkciju. Da nisi spijun?

Kakav bre bojkt nesrećo jedna!!!Pali jedi si tulube i grickaj si semke jer beše zamenik gradonačelnika i što uradi bre Dragče nesrećo Rudinska.

Čim ih nisu na funkciju odma sve im smeta. Odakle vam dolaze instrukcije pa tako svi isto u istom danu objavljujete od Vranja do Subotice.to nije iz tvoju glavu. Ali kad drzavni organi pocnu da cesljaju ko vas finansira biće kokošinja zabava

Ono vreme kada Drakče beše vlas', pa krene niz glavnu ulicu, a prate ga po dve tri klinkice, a on pun sebe. Sad mućak, vrti se po grad ko siroma'po pijac.

U šta li se razume ovaj Dragoljub? Niušta vala, jedini kvalitet kojim sebe ističe je da je iz stare vranjske porodice. Ostalo šuplje, prazno i glupo. Pametnije deluje kad ćuti.

Sta su se ove SNS botine raspisale protiv misljenja jednog aktiviste? Ocigledno je pogodio ono sto najvise zulja ovu vlast. Nemojte vi umiveni radikali, sa najgorim sljamom tzv. dosmanlija koji su preleteli kod vas da nam drzite predavanja o slobodnim izborima I demokratiji. U kojim uslovima da gradjanima ponude svoje programe I ideje? U uslovima Zujine I Vranjska plus tv? Opoziciji savetujem da se usredsredi na oslobadjanje "Zujovizije" kao regionalne televizije I svih lokalnih tv I radio stanica na kojima se sada vrte razne budale I pricaju bajke ovom napacenom narodu. Dosta smo vas culi I videli. Hocemo I drugima da damo sansu.

Najnovije vesti

JS na broju 4 u Hanu »

Opštinska izborna komisija u Vladičinom Hanu proglasila je listu „Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija za Vladičin...

Proglašena lista SRS-a »

Na svojoj redovnoj sednici u petak Izborna komisija Grada Vranja proglasila je izbornu istu SRS-a, pod nazivom „dr Vojis...
ZutoCvece