Stevan Milošević: Biram da ne odrastem

- Ja za sebe kažem da nisam pesnik za decu, već dečji pesnik. Odbio sam da odrastem jer nema ničeg zanimljivog u tome. Ko život shvati ozbiljno, ništa neće ozbiljno uraditi sa njim – rekao je pesnik Stevan Milošević na promociji svoje poeme „Legenda o leptirovom srcu“.

Vođen ljubavlju, napisao je pesme iz šest delova, koje se sjedinjuju u jednu lepu priču o leptiru i njegovoj leptirici.

Radnju poeme, na zanimljiv način, predstavili su mladi glumci Mihajlo, Natalija, Teodora, Luka i Dušan, koji su zabavili sve prisutne, a najviše naše najmlađe sugrađane.

Stevan Milošević, pesnik i veroučitelj, predstavio se publici recitujući pesme „Jao meni“, za zaljubljene “Čekajući Kaću”, „Ženidba trećaka“ i „Što ti ja znajem“, pesmu na našem dijalektu, ističući kako treba negovati vranjski dijalekat.

- Trebalo bi negovati i ne stideti se našeg dijalekta, koji je svojstven nama i našem području – rekao je na kraju Stevan Milošević.

Recezenti poeme su doc. dr Časlav Nikolić, Radmila Mišev i profesorka srpskog jezika Miljana Ristić Stanković.

J. R.

Najnovije vesti

Radnik krenuo u Antaliju »

Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika krenuli su put Antalije u Turskoj na drugu fazu priprema za nastavak prvenstva...

TONČEV: Bude se socijalisti juga »

Novica Tončev, narodni poslanik i član predsedništva SPS-a najavio je da će posle razgovora sa socijalistima jugoistoka...
AluTerm plus