SSP: 15 pitanja direktorki ZC Vranje

U svom novom sopštenju za javnost, vranjski odbor Stranke slobode i prade Dragana Đilasa (SSP) javno postavlja 15 pitanja v.d. direktorki ZC Vranje Ljiljani Antić.

Saopštenje, koje je potpisano sa “Sektor za zdravstvo SSP Vranje” prenosimo u celini.

- 1. Koliki je realan broj zaraženih medicinskih i nemedicinskih radnika u Z.C.Vranje?

2. Da li ste organizovali testiranje zaposlenih u Zdravstvenom centru na odeljenjima ili službama gde su se pojavili slučajevi obololelih radnika od Sars Cov 2 virusa?

3. Da li postoji rizik da netestiranjem medicinskih radnika izlažete opasnosti od zaražavanja svih pacijenata koji dolaze na specijalisticke ili druge preglede u ZC Vranje jer ostvaruju kontakt sa medicinskim radnicima u ZC Vranje?

4. Da li ste upoznati koliki je broj zdravstvenih radnika koji u poroduci imaju obolele od Sars Cov 2 virusa a nisu ispoštovali pravila samoizolacije, jer to vi kao rukovodioc niste naložili?

5. Da li ste izvršili zoniranje odeljenja gde leže oboleli od Sars Cov 2 virusa ili ta odeljenja imaju samo jednu zonu a to je crvena?

6. Da li ste poboljšali uslove boravka pacijenata koji se leče od Sars Cov 2 virusa (adekvatna ishrana, smeštaj, optimalna temperatura u bolesničkim sobama...)

7. Da li je donacija koju je Zdravstveni centar dobio (zaštitna oprema, posteljine, medicinska sredstva, toplomeri, oksimetri, mašine za pranje i sušenje veša) zaista završila u potpunostu u Zdravstvenom centru i da li ima dovoljno zaštitne opreme i lekova u Zdravstvenom centru Vranje?

8. Da li ste prosledili protokole lečenja obolelih od Sars Cov 2 virusa svim odeljenjima i svim lekarima kako bi bili upoznati sa najnovijim stavovima u lečenju ovog virusa?

9. Da li ste osigurali Opštu bolnicu Vranje tako da ulazak u nju mora biti uz kontrolisanje lica koje ulazi, bez obzira da li je zaposlen ili je pacijent, odnosno, da li se vrše merenja temperature, dezinfekcija ruku?

10. Da li ste dozvolili da Zdravstveni centar Vranje ostane sa jednim infektologom i ko je načelnik Infektivnog odeljenja?

11. Da li lekari koji su primljeni za rad u Kovid bolnicu rade na odeljenjima u Opštoj bolnici a u Kovid bolnici već više od 9 meseci rade jedni te isti ljudi?

12. Da li ste otvorili još jednu Kovid ambulantu za odrasle kako bi se smanjio veliki pritisak na Kovid ambulantu u ATD-u i da li ste organizovali specijalističke preglede interniste ili pneumoftiziologa ili infektologa u ambulanti u ATD-u (kako bi se na licu mesta odredila terapija kovid pozitivnim pacijentima i time bi pacijente lišili maltretiranja i odlaska u ambulantu infektivnog odeljenja gde ih čeka ponovno višečasovno čekanje)

13. Da li ste od marta meseca na ovamo organizovali bar jedno predavanje lekarima kao i srednjem medicinskom kadru, kako bi svakog od njih bliže upoznali sa radom u Kovid bolnicama i na taj način osposobili veliki deo medicinskog kadra za rad u Kovid bolnicama, pa makar ta predavanja bila on line?

14. Da li Zdravstveni centar ima dovoljno PCR testova ?

15. Da li ćete i kada obući skafander i ući u crvenu zonu kako bi svojim radnim angažmanom pomogli preumornim kolegama u radu sa obolelima od kovida ?

Čekamo odgovore V.D. direktorke Zdravstvenog centra Vranje, čak i ako ne odgovori, nadamo se da će bar razmisliti o ovim našim pitanjima i na taj način promeniti bar deo rada Zdravstvenog centra Vranje.

Svi imamo jedan cilj u ovoj pandemiji, a to je da sačuvamo zdravlje svih naših građana – kaže se u saopštenju SSP-a.

NIV

Komentari

Evo sve trči baš vama da odgovori, nema pametnija posla

Jedina prava stranka u gradu sa hrabrim ljudima koja ne j.be živu silu.

Ne da smo umorni nego padamo na nos od posla a starlete menjaju automobile.

DA LI IM JE JOŠ PLATA MALA I AKO TREBA DA GLASAMO ZA POVECANJE.

DA LI IM JE JOŠ PLATA MALA I AKO TREBA DA GLASAMO ZA POVECANJE.

Ovo petnaesto pitanje mi se bas sviđa, naćićemo skafander i za ono patuljasto čudovište sa dodatak za platforme, dobrodošle ste!

Važno da pišu neopravdani preko remeni rad. Za to je obucena Direktorica

KUDE CE ODGOVARA EVO GU ZAKLJUCALI SE GORE U UPRAVU I CERIV SE GORE SA ONOGA BILMEZA OD KOLEGU VU. DNS JE PRAZNIK JASE JE SIGURNO KOD FRIZERA PA POSLE U CRKVU CE IDE MALO DA SE POMOLI ZA ZDRAVLJE NASE NACIJE

A to je jedan za Vas sto postavljate pitanja: znate li Vi uopste kome ste postavili ova pitanja? Ta persona nije dorasla ni moralno ni profesionalno zahtevima koje namece direktorska pozicija. Zena nema kapaciteta za bilo sta, ni za redovan rad a kamoli ovaj upravljacki.

Neće direktorka ni da pogleda, a kamo li da pročita pitanja i da da odgovor.

MA NEMA NIŠTA OD TOGA, KO PREŽIVI PRIČA ĆE....

Ako direktorka obuce skafander, ko ce da rukovodi ZC? A i lokne ce da joj se pokvare... A sta cemo kad ona ode u penziju? Aaa taman ce Jase diplomira medicinu pa ce uskoci.. Jedino nogare na fotelju ce mora da produzi

16.Na koji nacin se greju pacijenti na staroj Hirurgiji? Hteo bih da doniram kube i metar drva, al da dodju lokalne tv sa me snimaju a ja da se smesim i sepurim.. Ima li kandidata da stoje iza mene u kadru?

Zena si nema veze sa zivotom

Od kad to Mačku zanima šta govore i pitaju Miševi.

Oduvek, zbog prvoj javnog protesta protiv nje izvela je ovce iz ZC na kontraprotest. Opsesivno čita komentare u Vranjskim. A u poslednje vreme je shvatila da se za neodgovaranje na zahtev za pristup informacijama plaća iz svog dzepa pa ide i moli advokate da joj ne puštaju prijave. Zato šaljite joj zahteve i prijavljujte. Za razliku od tužilaštva prekršajni sud još uvek radi

Cekajte da pita stranacke saradnike pa td ce odgovori

Ko da vam odgovori??? LJILJANA!!! Ona ne zna na kojoj planeti živi a ne da vam odgovara. Ovo što pišete u novine to ste trebali da napišete tužiocu i da spasite i zapošljene i pacijente. Od ovoj pisanje nema fajde

Kako su naprednjački botovi spremni ko zapete puške . Evo ovaj Munja , što je prvi postavio komentar na ovaj članak, za danas zaradio sendvič, flašicu vode i jednu crvenu . Opa Djurdjo , koj ti dava !!!

Boze, sacuvaj ovaj narod od nesposobne i korumpirane sns sekte!

Ko je ove iz sns poznavao ni pakao mu nece tesko pasti

Strasno sta se desava u z.c vranje.ljudi tumaraju ko zombi sa teskim bolestima.nesposobno rukovodstvo hitno smeniti

SVI NA ULICE LJUDI

Ta sto pita i ona ima dzip i nema skafander

Ona vozi dzip koji je zarađenim novcem kupila ali novi dzip a ne polovni.A skafander je već nosila, bolje se informišite pre nego pišete naručene laži.
Prijatan sendvič

U tome je problem sto ste isti gospodjo tojota i vi i oni i vas i njihov lider

Problem je u tome što lekar specijalista sa 20 godina staža, rođena Vranjanka, ne može biti isti nivo sa medicinskom seszrom iz ko zna kog brloga.

E nije isto prike kad kupis auto sa zarađene i kad kupis auto sa ukradene pare, nikad neće da bude isto!

Dobra pitanja,da su imalo pametni iz ovoga bi trebalo dosta toga uraditi.samim tim razteretiti medicinsko osoblje i bolesne ljude!

Ma oni su elementarno nesposobni

OVO JE RASPAD ZDRAVSTVENOG SISTEMA,ZBOG NESPOSOBNOG RUKOVODSTVA.
NEKA NAM BOG POMOGNE!

IZEDOSTE 100EU SD JEDITE G.MNA

Ta zla zena niti ce pogledati niti bi znala odgovore. Zato je i postavljena takva kakva jeste da radi kako radi. Jel vama jasno to ljudi? Njima sto je ludji I veca budala,podobniji je. A ti stoko cuti i dalje. Ima da ve j budale sve dokle cutite,pa vi vidite jel vam se svidja pa si cutite I dalje.

Ja sam medicinski radnik zc već 20 godina i ovako nije bilo nikad.Na sva pitanja odgovor je NE.I nemoj da mislite da njih dotiče neki od članaka.Ne dotiče persone iz uprave zc ništa,samo mole Boga i Vučića da sve ovo potraje što duže.Već 20 godina niko nikada i nigde nije odgovarao za ojadjivanje budžeta pa neće ni one. A i kad odu one doćiće drugi koji će da nastave istu politiku.

Jaka stranka postavlja pitanja....nek se zapitaju sta rade njihovi celni ljudi,a i ta rodjena Vranjanka vozi dzipa kolko znamo daleko skupljeg,umesto da obuce skafander radi se privatno...i asikuje na odeljenju bez pacijenata i maltretira i kolege lekare i sestre,prijatan vama sendvic:)

E pa ovako dragi moji!Evo vam informacije iz prve ruke.Sa svim pitanjima se slazem osim jednim a to da sve jedni te isti doktori rade.Tacno je rade,ubise se radeci ali zasto?Pa za platu od 200000 i nesto!A sta rade?Dodju na posao ko kad hoce,popiju kaficu,podju u vizitu,napisu terapiju i to je toooo!Da li mislite da slusaju pacijente slusalicama,a ne,to nikako,pojedini ih pitaju od vrata kako su.Za sve ostalo sestre trljaju glavu.Pardon zaboravio sam da napomenem kordinatorku,sestru koja nista ne radi a sebi pise 40 sati prekovremenog!

Jos mnogo toga imam da vam kazem ali ostavicemo to za sledeci put tj.sutra.Dakle informacije iz prve ruke,Ne mogu sad,mnogo sam umoran.Dakle nema lazi nema prevare.

Najnovije vesti

ZutoCvece