Srpska roba jeftinija u Makedoniji nego u Vranju!

Prehrambeni artikli proizvedeni u Srbiji jeftiniji su u Severnoj Makedoniji u odnosu na Vranje i Srbiju, saznaje se u Kumanovu i iz izvora među Vranjancima koji često borave na prostoru južnog suseda naše zemlje.

Jestivo ulje marke «dijamant» u Kumanovu košta jedan evro, a u Srbiji 180 dinara.

Mleko «kravica» proizvedeno u Srbiji u Vranju košta 130 dinara za kilogram, a u Makedoniji 90 dinara.

Paradajz roze boje u Vranju je 160 dinara, a u Kumanovu jedan evro.

Kilogram paprike od 150 dinara u Vranju u Severnoj Makedoniji iznosi 110 dinara.

Svi suhomesnati proizvodi poreklom iz Srbije u Kumanovu su jeftiniji u rasponu od 10 do 30 odsto u odnosu na cene tih artikala u Srbiji.

Konditorski proizvodi iz Srbije u Makedoniji su jeftiniji za skoro 50 odsto!

O cenama goriva za motorna vozila ne treba trošiti reči, sve vrste, posebno «dizel», jeftiniji su u Makedoniji u odnosu na Srbiju.

Nešto je izgleda baš trulo u državi Danskoj, oprostite, srpskoj, a šta, odgovor na ovo pitanje prepuštamo građanima sa talentom za matematiku koji će brzo da izračunaju ko, Srbi ili Makedonci, živi u skupljoj državi.

S. Kostić

Komentari

Porasli su troškovi akciza, raznih poreza da bi se napunili džepovi moćne armade naprednjaka.
To se lepo može videti preko njihovih preduzeća za pranje para Milenijum Tima, Asseco SEE (firma premijerkinog brata), Vajerles (Wireless) media za izradu i održavanje softvera za obračun plata u javnom sektoru. Sve su to firme koje poznajemo kda ih obelodane nezavisni portali ili mediji. Pa se pitajte zašto je sve poskupelo i zašto je velika cena . To je to

Tačno. Porasli zahtevi Vučića i njegovih smatrala. Ne samo u vrhu države. Krade se na svim nivoima u svim gradovima u svim javnim preduzećima u celoj Srbiji od strane vladajućih stranaka. Opšta pljačka naroda.

Ogulise nam kožu,a tek će biti još gore jer sa nama nesto debelo nije u redu,ovaj narod je dotakao dno sa ovima na vlasti.Vlastodršci rade sve za svoje džepove.Kad se narod probudi biće kasno jer će već sve biti opustošeno.

Kude be mleko kilogram? Kilo vino, kilo voda...
Zavisi što se kupuje. Na primer amoreti vranjski je oduvek bio jeftiniji u MK, jer im je autoput bliži nego grad. Akcize koje su pomenute u prethodnom komentaru mogu da se odnose na gorivo, ali ne i na zejtin. Nezaustavljivo srljamo u prosperitet, a to košta!

Ti ko da si rodjen u Trsic? Nesi razumeo da je se misli na litar. Amoreti i ostala bagra "vinari" nam skidaju kozu sa ledja. Ljudi rade kod njih za po 40 000 dinara i jos gi ucenjuju, a oni se zahvaljuju preCedniku za podsticaj! Sve je to ista bagra samo drugo pakovanje!

Ne može i ekonomski tigar opanci i jeftino. Ovde se i na akcize plaća Pdv, to je Nazadnjački izum, jedinstven u svetu, ovce ko ovce bleju i pasu zelenu travu

U ekonomiju postoji nesto sto se zove damping. A sad,recnik u ruke pa ce biti jasnije.

Najnovije vesti

Dr Ljiljana Antić u ilegali!? »

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nalazi se u svojevrsnoj SNS ilegali, ističe za portal InfoVr...
ZutoCvece