SRAMOTA I GREOTA: Uništavanje prirode kao pad na dno

Na putnom pravcu od sela Kupininca pre Rataju nepoznati prolaznik u sred netaknute prirode istovario je poveću gomilu smeća, javlja nam izuzetno ljut čitalac.

On se pita ko je ovo mogo da uradi, i da li je taj baš normalan?

- Da neko dođe i baci ovoliku gomilu smeća tako reći nasred puta a kontejner je udaljen 10 metara! Eto do kog nivoa je stigla savest građana. Bez stida i bez imalo savesti. Ljudski um je dotakao dno dna i posle nam je korona kriva – piše ovaj čitalac.

Na kraju, on jasno smatra da je ovde reč o sramoti i greoti, za čitavu zajednicu i „ljudski rod uopšte“.

I da, jasno je – nisu nama krivi ni „Komrad“ ni inspekcije, bar u ovom slučaju.

To smo, na žalost, mi, takvo smo kakvi smo.

I zato nam je i ovako kako jeste.

SSB

Komentari

Moram da kažem da isto toliko đubre ispadne iz komradovi kamioni ili ostaje po ulica posle njihovo skupljane. Ništa ne čiste. A tek što curi po ni, leti se ne sedi ispred kuću posle nji. Kada kažeš na vozača ili radnika nešto će te tepav. Komrad je katastrofa sa čistenje.

Predlažem redakciji Vranjske i svim "normalnim" građanima. Kada god izađu negde na kampovanje da slikaju ljude na lokaciji gde su bili i kada odu i da se objavi fotografija. Da svi vide ko su ti ljudi i da se protiv istih podnese krivičnnabprijava i minimalna kazna od €5,000. Isto tako protiv svake osove koja baci otpad na ulici, pljune ili izduva nos na ulici. Moramo malo da civilizujemo ovaj primitivan narod.

Najnovije vesti

„Cvet jednakosti“ za Jelenu »

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifest...
ZutoCvece