SRAMNO: Za crkve 10 PUTA VIŠE nego za BOLESNU DECU

Gradsko veće Vranja na svojoj 114. sednici donelo je odluku da raspiše konkurs za sufinansiranje projekta verskih zajednica na svojoj teritoriji, i u te svrhe opredelilo četiri miliona dinara.

Portparol veća, većnica Zorica Jović, objasnila je da lokalna vlast po prvi put raspisuje ovakav konkurs, jer su do sada pare građana crkvama išle preko zaključaka Gradskog veća.

- Pravo da konkurišu imaju sve verske zajednice sa teritorije grada, tako da će od priloženih projekata zavisiti koja od njih će dobiti novac iz gradskog budžeta. Projekte će razmatrati komisija koja će imati predsednika i četiri člana – kaže većnica.

Istovremeno, Veće je donelo odluku da se u Fond za lečenje dece obolele od teških bolesti uplati 400.000 dinara, i pozvalo zainteresovane da pomognu svojim prilozima.

Na stranu činjenica da je za crkve odvojeno više para nego, recimo, konkursom za kulturu, (3,5 miliona), medije (3,5 miliona) ili ekologiju, odluka da se za crkve odvoji deset puta više sredstava nego za bolesnu decu zaista se jedino može nazvati sramnom.

Ovakva konstatacija još je tačnija ako se zna da je vlast, od kako je osnovala Fond u decembru 2016. godine, u njega uplatila ukupno 1.050.000 dinara, uz priloge građana i firmi koji ni izbliza ne dopiru do te cifre.

SSB

Komentari

Тако је.За манијака,педофила Гачића Пахомија мора да има јер слични се сличнима радују.

Ovi ljudi kao da su pod dejstvom nervnog gasa nekog, osamuceni i izbezumljeni. Da nije poceo hemijski rat kod nas?

Nije to problem! Grad za sve treba da odvaja pare. I za crkve i za bolesnu decu. Sramota je da nemamo crkvu na bunusevackom groblju i da ne moze da se hoda od blata, nego kad neko umre mora prvo na saprance u crkvu pa onda na bunusevac i to je maltretiranje! Ja sam mislio da je to obicaja radi ali mi je radnik iz komunalnog objasnio da se to radi zato sto nije zavrsena crkva na bunusevcu gde bi se vrsili parastosi kad neko umre a da se ne ide na saprance. Nego je problem sto je Pahomije kupio auto koji kosta 30 000 evra, ako je tacno, treba ispitati i niko se ne pita kako?!

Nisam znao da je toliko jak LGBT lobi.

A Pahomije oteo 300.000 eura, a vi mu jos dajete...

JA SAM KATOLIK IMA LI STA ZA NAS..SVI U APS BOLESNICI

Dajte na pahomija povecajte mu milionske iznose

Ma sve mu dajte na pahomija nema on

Ovaj Mice u sve se mesa..mada kako je operisao popovi su mnogo rabotu imali...dajte gi pare, da obidjev svakog pokojnika, mislim njegove pacijente.

Glas naroda glas Boga

Da, zakluckom gradskig veca iz budzetske rezerve. Kada se malo procesljaju ti zakljucci onda se vidi da je grad iz budzetske rezerve dao pare za trpezu ljubavi za kojom s ljubavlju klopaju budze, budzinice, preosveceni. I za, pazite sad, zlatnik za bozicnu cesnicu. E to je ...

MICE OPROST TRAZI..NESI NOSI KUTIJE DA SACUVA NA 2 ZENU R.MESTO..SLAV8SA ZAPISLJAVA RODJAKA NA ZENU MU NA PRESEVO..VELICKO NA LECENJE..NIKOLIC SEDI SA ALBANCA U PRESEVO DA UGOVORI NEPLACANI DUG..DZO JADAN CE GA IZEDEV SEKRETARKE..GONZI BEGA OD LJUDI..ARITONKO SE MIRI SAS ZENU..ZNACI AJMO DA SAGRADIMO HRAM ZA POMOC OVIM DUSAMA

Najnovije vesti

Boske na Pegazu »

Nedugo pošto su se pojavile glasine da je Dragan Stevanović Boske kandidat za ministra privrede ili turizma, stigao je h...
ZutoCvece