SRAMNO: Grad UKLONIO besplatnu biblioteku!

Grad Vranje uklonio je mini biblioteku koja se nalazila kod spomenika čika Mitketu u samom centru grada.

Ovo je jedna od četiri mini biblioteka koju je udruženje BEV postavilo pre nekoliko meseci na više lokacija u gradu.

Jednu od ovih drvenih biblioteka vandali su slomili odmah po instaliranju, ali je ona pre nekoliko dana vraćena na svoje mesto.

Jedan od osnivača ovog udruženja Branislav Stojković rekao je za portal InfoVranjske.rs da nisu dobili nikakvu odliku o tome da će biblioteka biti sklonjena, ali da su iz udruženja odmah reagovali i poslali pismo gradonačelniku,

- Koji je razlog uklanjanja? Ukoliko ova bilbioteka nije pravno postavljanja, zašto nam to niste rekli tada kako smo je postavili. Mi bismo to rešili, tražili bismo dozvolu ili novu lokaciju. Glavno pitanje je gde se sada nalazi naša biblioteka koju smo poklonili gradu i dragim nam građanima Vranja? - stoji u pismu udruženja poslato Slobodanu Milenkoviću.

Stojković je za portal InfoVranjske.rs rekao da još uvek nisu dobili nikakav odgovor iz grada, ali i da se nada da će odgovor brzo uslediti.
Veliko je pitanje zašto Zorici Jović Igraorki smetaju čak i knjige, besplatne, i sa kojim pravom ih ona ili neko drugi iz gradske vlasti pomera sa ulice.

U gradu u kome se ne zna ko pije a ko plaća, u kome se čitave zgrade dižu na sred ulice i vlada haos svake vrste, oni rešili da sređivanje počnu od knjiga.

Aferim!
NIV

Ovaj tekst je emitovan uz pomoć i podršku European Endowment for Democracy (EED). Donator ne snosi odgovornost za mišljenja i stavove iznete u ovom tekstu.

Komentari

Pa za stoku li je nesto be, iskrsise jos gu nesu ni postavili, odnesose knjige sve.

Ma ovi bre definitivno nisu normalni. Svaki dan naprave po neku glupost. Ako je uklonjena besplatna biblioteka to je onda dno dna!!!!!

Šopurde obične nepismene. Smetaju im knjige??? Zato komunalna policija diluje marihuanu, to im ne smeta, takve ne sklanjaju, nego im knjige smetaju. E moj Boro, šta dožive tvoje Vranje!!!

Knjige im smetaju??? Lele majko kakvi teletabisi dođoše na vlast!!!

Kakve gi vakcine dadoše na funkcioneri? Ovo sve maloumno i bez mozak!

Na ovija gi ništa ne ide hahaha hahah hahaha

Vlast se uplasila da ce na sledecim izborima ovo udruzenje prerasti u politicku partiju pa da nemaju tad posla kao aj sad da resimo to u startu, Aj odma da ih nema

Bojane ce ti ide na tebe...polako ;)

Najnovije vesti

ZutoCvece