SRAMAN JUBILEJ: Tri godine BLOKADE RAČUNA ZC-a

U sredu, 29. marta, navršio se jedan sraman jubilej - tačno je tri godine od kako je račun ZC Vranje u blokadi.

Prema podacima NBS-a, račun ZC, jedan od više njih, u blokadi je tačno 1.096 dana, od 29. maja 2016. godine, i to za cifru od 329,8 miliona dinara.

Istoga dana, 29. maja 2016. godine blokiran je još jedan račun ZC-a, a ovaj na 330 miliona dinara.

Ukupno, ZC ima deset računa kod banaka, a od toga njih osam ne podležu blokadi.

Ispada da samo po ovom osnovu ZC Vranje duguje preko 600 miliona dinara, što, uz aktuelne dugove, sudske presude i slično davno premašuj milijardu dinara duga.

Sve što ZC može da učni ovim povodom je da otvara sve nove i nove račune (poslednji decembra 2018. godine), ne bi li nekako uspevao da plati rad oko 2.000 zaposlenih.

Nije zgoreg primetiti da su blokade postavljene, dakle da je propast počela dolaskom SNS-a na vlast.

Ova stranke već više godina drži vranjsko zdravstvo, najpre preko svojih direktora - pokojnog Vladimira Stamenkovića, pa direktora Bolnice u osnivanju Slobodana Milenkovića, potom Dragana Veličkovića i na kraju Ljiljane Antić.

SNS nije nevin ni u prethodnom perioodu, jer je većina dugova nastala u vreme direktorovanja Miroljuba Stankovića, sada većnika SNS-a za zdravstvo.

Uostalom,SNS upravlja zdravstvom od 2012. godine.

Niko, naravno, pojma nema kako će se ova situacija rešiti, ali, polako.

Vlada ne preduzima mere, što ne znači da ih neće i preduzeti.

Do tada, u ZC Vranje je otvorena mala kapela, pa se pacijenti mogu pomoliti za zdravlje, jer im, izgledaa, to jedino i ostaje.

SSB

Komentari

U feronu otisli milioni u novi sad i kod velicka u dzipovi a o pokojniku sve najbolje

hoće da proslavi,jubilej,menadžment

Mice je unistio Zdravstvo . Dno.
Zaposljavajte mlade ljude, ne Miceta da prima 5 plate.

Sramota RODJKOOO sto tako kazes, samo ne znam ta zloba dokle ce te dogurati

Najveća pljačka u istoriji Srbije...a će se istepav ko će bude direktor tamo.
.

kako možete tako negativno o SNS-u on i ovo rukovodstvo nisu nenamensko trošili...svi znamo od kada su ta dugovanja i preko noći ne mogu da se reše ajmo bar malo budimo ljudi ovo rukovodstvo radi na poboljšanju kvaliteta u pružanju zdravstvenih usluga

niste upućeni... dr Vlada Stamenković je bio čist SPS slušao naređenja Antića i njegovih...to mu je bila greška izvrstan lekar to mu nije trebalo...

Velicko je opustošio ZC, za njegov mandat blokada 200 miliona

Šta je babi milo to joj se i snilo. Nije tačno da se nenamensko trošenje budžetskih para smanjilo. Naprotiv sve je veće i veče iz razloga sto pljušte tužbe lekara za nezakonito obračunavanje zarada. Direktorka , pogrešno te savetuju tvoji pravnici i ekonomisti.

tako je Veličko strah i trepet za radnike a drp sistem za njega i Mangu

Kakv Manga ? Pa oni se sd ne poznajev sa Veličkovića. Kao da ne smo videli onoj nenormalno druženje 24 sata. E Velicko mnogo si ga slušaja pa si nadrljaja. Ali on se prebojija a ti?

Najnovije vesti

DRMALO od Larise do Vranja »

U sredu se oko 14 časova u Vranju, a naročito na višim spratovima, osetilo jako ljuljanje, zemljotres koji je uznemirio...
ZutoCvece