Srđan Tomić nastupio u Narodnom pozorištu

Vranjski lekar i multimedijalni umetnik Srđan Tomić nastupio je u Narodnom pozorištu u Beogradu na dobrotvornom koncertu koji je održala Sekcija za umetnost, kulturu i humanost Srpskog lekarskog društva.

- Na poziv predsednika Sekcije akademika Vladimira Jokanovića imao sam solo nastup i odsvirao na violini splet vranjskih čočeka.

Takođe sam predstavljen kao pesnik i javno sam se prezentovao jednom svojom pesmom - naveo je Tomić u izjavi za portal Vranjskih.

Ovo je praktično bio početak javnog nastupanja Sekcije za umetnost, kulturu i humanost Srpskog lekarskog društva, na mestu gde je održan Prvi kongres srpskih lekara i prirodnjaka 1904. godine i u godini kada Srpsko lekarsko društvo obeležava 145 godina postojanja.

Ideja je da se humanitarni nastupi ove sekcije nastave.

- Nastup na takvom skupu i na takvom mestu bila je velika čast za mene, a pogotovo što je povod bio prikupljanje pomoći za decu - dodao je Tomić.

Pored tamburaškog orkestra, ženske vokalne grupe, lekara pesnika i vokalnih solista iz Srpskog lekarskog društva na koncertu je nastupila folklorna grupa iz Doma za decu i omladinu ometenu u razvoju u Veterniku, ustanovu za koju je ovaj koncert i priređen.

Najnovije vesti

ZutoCvece