SPS napustio ilegalu i predstavio odborničke kandidate

Vranjski SPS predstavio je u petak svoje odborničke liste za lokalne izbore u Vranju i Vranjskoj Banji.

Konferenciju za medije GrO SPS u Vranju, održane posle dužeg vremena javne senke, otvorio je predsednik Zoran Antić, poručivši da je SPS okončao sve preidzborne procedure predavši kompletne izborne liste i ima spremne članove stalnog i proširenog sastava biračkih odbora.

- Prvi na listi za Vranje je Srđan Dekić, potpredsednik SPS i šef odborničke grupe partije u Skupštini Grada Vranja, jedan od osnivača partije, dok je prvi na listi za Banju Ivica Milenković, sin poznatog banjskog socijaliste, osnivača SPS-a - saopštio je Antić.

Srđan Dekić, prvi na izbornoj listi za odbornike Skupštine Grada Vranja «SPS – Ivica Dačić», ocenio je «da je sastav liste spoj mladosti i iskustva».

On je naveo da su od 65 kandidata za odbornike, 55 su nova imena, 24 kandidata su mlađi od 35 godina, 24 su žene, 14 kandidata je sa srednjom školom, petoro sa višom, 35 sa visokom, četvoro su studenti, a trojica su penzioneri.

Dekić je napomenuo «da SPS u Vranju ima veliki kadrovski potencijal i da će se boriti za podršku građana, a pod sloganom, «dobro pamtimo, bolje stvaramo», podsećajući na kapitalne projekte u vreme kada su socijalisti bili na vlasti».

- Najavljujemo novi investicioni ciklus, okončanje industrijske zone, kargo centar, zamenu vodovodnih cevi, reciklažu otpada na «Meterisu», dom za stara lica i mnogo drugih projekata u svim oblastima - obećao je Srđan Dekić.

Ivica Milenković, kandidat za odbornika banjske opštine na broju jedan na listi SPS, naveo je «da je prosek godina kandidata 39, sedmoro sa visokom školom, dvoje sa višom školom, desetoro sa srednjom, dva penzionera su takođe na listi».

- U izbornom programu pod hitno moramo razviti ne samo turizam u Banji, već i nove fabrike, kako bi sprečili da mladi odlaze iz Vranjske Banje, a planiramo i revitalizaciju «Nemetala» i drugih propalih preduzeća - istakao je Milenković.

Žikica Antanasijević, šef banjskih socijalista, odgovarajući na novinarsko pitanje, ustvrdio je da su banjsku izbornu listu pravili on i Ivica Milenković, te nije bilo nikakvih pritisaka na sastav liste od strane Slaviše Bulatovića, predsednika GrO SNS u Vranju.

- To su banjske priče koje dugo kruže Banjom, a nama se nije mešao u posao ni GrO SPS - rekao je Antanasijević.

Na kraju, iako predizborna obećanja vranjskih i banjskih socijalista predstavljaju negiranje učinka SNS na planu ekonomskog razvoja i Vranja i Vranjske Banje, na konferenciji za medije nije izostao u zadnje vreme prepoznatljiv pargmatizam ovdašnjih socijalista.

- Ne želimo da kritikujemo koalicione partnere, ali tražimo podršku građana kako bi Vranje postalo evropski grad - poručio je Srđan Dekić.

Lista «SPS – Ivica Dačić» na republičkom nivou nalazi se na zbirnoj izbornoj listi na broju DVA, na gradskoj na broju TRI, a na banjskoim izborima na broju PET.

S. Kostić

Komentari

Ruku na srce nema tu mnogo filozofije "ŠTO JES,JES...NAJBOLJI JE SPS".

Ali slogan “Dobro pamtimo - bolje stvaramo”. Pamtimo i mi drugovi. Pamtimo i ne zaboravljamo svo zlo koje ste doneli ovoj drzavi.

Glasanjem za vas mi glasamo za sns jer ste u braku i isti. Ustvari, glasamo da vas prvih pet ostanete doživotni direktori jer ostali na listi su čista kozmetika. A i ne zaboravljamo vašu vladavinu i još goru i jeftinu prostituciju sa sns.

Nikakav razvoj Vranjske Bnaje više nije moguć. Mladi su napustili Banju od loše vlasti i sada u drugim gradovima osnivaju porodice. U prvom razredu Banjske škole 24 đaka. Demografska katastrofa u Banji je veća od one u Trgovištu, Gadžinom Hanu i Crnoj Travi. Kao u Crnoj Travi ostaje da se falsifikuje broj stanovnika i opravdava postojanje opštine i njene administracije. Bez stanovništva nikakv razvoj nije moguć. Bez naroda nema ništa. Ovo sve samo preizborne laži. Ivica Milenković očekuje neko zapošljenje pa se zato i kandiduje. Njegov pokojni otac je preko SPS zaposlio svo troje dece na državnom jaslu iako nisu imali kvalitet za državnu službu. Narod to zna. Sve je već viđeno.

Bili neponovili se..sps=sns

E moji drugovi komunisti, zavrsiste karijeru kao neslavni sateliti ovih naprednjackih psihopata

Puna podrska za listu u Vranjskoj Banji.
Čačkalice mislim da ti je komentar malo glup. Od tog pokojnog Krleta deca su veoma dobri ljudi.Njegova cerka nema kom banjcaninu u opstinu kad ga vidi da mu nije pomogla. A i nisi kompetentan da komentarises da li je neko sposoban za rad ili nije. Sto se tice Ivice,vredan je on dečko snaći će se i bez politike ova kandidatura moze samo da mu bude minus u zivotu.

Sećam se kako su Milenkovići vodili kampanju po kućama. Glavna rečenica je bila: "da nemaš sve živo, ako ne glasaš SPS". Kad su se zaposlila deca na državno jasle narod se rasvestio da su radili samo za ukućane. Glasačima su deca ostala nezapošljena. U državama gde vladaju stranke poput SNS-SPS je normalno da aktivisti zaposle svoju decu u državnim službama. U demokratskim, prosperitetnim država se za ponuđeni posao i platu traže najbolji, zato i cvetaju. Pomagati građanima nije normalno, treba poštovati Zakon i radeći svoj posao rešavati probleme svih građana nezavisno o stranačke pripadnosti i geografskog porekla. Koga sad Milenkovići zapošljavaju? Suprugu, sebe ili bratanca? Videće se uskoro. Na slobodnom tržištu sa svojim obrazovanjem i kvalitetom završili bi u Centru za socijalni rad. U državi sa nekvalitetnom partijskom administracijom ovakvi mogu da rade. Npr. u Nemačkoj ili Švajcarskoj mogu da budu samo kao čistači. Za njihovom shvatanje moj komentar je možda glup, jer tako nešto protiv činjenica i istine mogu da kažu samo oni koji nisu ni pročitali lektiru. Kakvi su đaci bili to cela Banja zna.

Kakvi su đaci bili nije vazno. Bitno da im nisu kao vase kupljene diplome. A ipak su ljudi za razliku od vas

Zameniće oni vodovodne cevi......
Pa sto ih ne zameniste do sad....?

Cackalice a koliko si ti procitao lektire bas me zanima. Vaspitanje se nosi iz kuce a ne iz lektira. Nisu te tvoji vaspitači da mrtve ne treba stavljati u usta. Ostavite Jrleta vec je covek 15 god mrtav. Nisu te naucili o mrtvima sve najbolje. Njegova deca su za tebe institucija iako kazes da su nepismena.

Kako vas nije sramota deca su sazulila svojim radom i i svojim postovanjem pre svega iz kuce kako ih je krsta naucio

Najnovije vesti

Boske pred izlečenjem od korone »

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator SNS za Pčinjski okrug, oboleo je od koro...
ZutoCvece