SPS IZLOBIRAO: Disića menja SOCIJALISTA!

Socijalistička partija Srbije izlobirala je u vrhu države da njen kadar preuzme mesto generalnog direktora «Simpa» umesto Slađana Disića, saznaju InfoVranjske iz izvora u SPS-u.

- Radi se o čistoj osveti socijalista Disiću zbog njegove uloge u smenjivanju Dragana Tomića i preletanja u redove SNS. Disić, te 2014. godine taze naprednjak, pod patronatom vladajuće stranke oterao je Tomića i brzo nakon toga pojedinim vranjskim socijalistima zabranio da uopšte privire u «Simpu», što mu niko od socijalista nije oprostio niti zaboravio - priča sagovornik InfoVranjskih iz SPS-a.

Po ovom izvoru, «ogroman gubitak «Simpa» predstavljao je vetar u leđa socijalistima, ali je slučaj Tomić za njih bio važniji».

- Mi, srpski socijalisti, nikada ne možemo da oprostimo Disiću tu fatalnu 2014. godinu, kada je sa sednice UO «Simpa» Tomić otišao za Beograd sa suzama u očima. To se bogami zlopamti, jer Disić, da nije bilo Tomića, nikada ne bi postao to što sada jeste, kao i svi ostali koje je zaklanjao Tomićev šinjel - ističe sagovornik InfoVranjskih.

Prema pisanju portala InfoVranjske, Disićev položaj generalnog direktora «Simpa» ozbiljno je doveden u pitanje zbog gubitka fabrike od 58 milijardi evra po čemu je treći na listi najvećih srpskih gubitaša.

S. Kostić

MILIONI I MILIJARDE

Info Vranjske su, prenoseći pisanje Blica, u četvrtak 22. novembra objavile da dugovi "Simpa" prelaze čak 58 milijardi evra.

Ovo zaista jeste čudan podatak, ali, toliko novca se dobija kada se dugovi "Simpa" od 7.000 milijardi dinara (sedam hiljada milijardi) pretvore u evre.

Da je priča tačna, ma koliko fantastična, pokazuje i podatak da dugovi "Simpa" čine čak 4,6 odsto dugova čitave srpske privrede.

Privreda, dakle, duguje, što unutra, što spolja, što prema sebi, što prema bankama, bar prema ovom podatku, oko 1.100 milijardi evra.

Čak i za botove, jasno je koliki je ovo problem, što se "Simpa" tiče. A ni Srbija, izgleda, nije daleko.

Komentari

Koje gluposti ko će da vam poveruje u ovo.Nemate nikakvu potvrdu informacije.Rekla-kazala....Znaci netacno

Vucicu spasi Vranje I Simpo vrati ga u Kasapun,neka vodi I Oki droki,odlazi nistarijo!

Za nju ne znam i ne interesuje me ali da njega menja socijalista onda smo i mi članovi iznevereni ne samo Disić
To nije moguće još jedna od gluposti vranjskih

Pa ni da je 1. april ne bi vam prošlo
Jeste li vi normalni da SPS preuzme Simpo to je kao da ste rekli da je Dačić dobio Vučića u košarci
Da ste rekli da je Dačić pojeo pun kofer pečenja to je već verovatno, šta sam rekao kofer, izvinjavam se mislio sam na oval

I TAKO JE MRMOT ZAMOTAO ČOKOLADU...

Ako ona ode njemu je sve oprošteno jer njen se teror ne može izdrži a on kao da ne vidi
Ovamo kažu da su ovi Tomićevi pokrali pa imaju kuće i vile a odkud njoj dva stana u Beograd, apartman u Grčku, stan u Crnu Goru
Najbolje to zna njen muž kako su kupili stan u Vranje ali on ćuti pare su pare nije gadljiv ni na dlake mada tu nema dlaka

Ako ona i ode naćićete nešto drugo
Ovakve proizvoljne konstatacije da ima ove nekretnine se mogu napisati za svakog pa i za tebe

Jel danas 1. april, ili je ovo preuzeto sa njuz.neta

Jeste čuli da će Dačić da bude predsednik Srbije
Niko nije čuo ali svi znaju Dačićevu najveću želju
Tako će i sa Disićem da prepuste socijalisti
Džaba suze u oku Tomića džaba sve jer je Tomić plakao zbog para koje više ne može da izvlači iz Simpa u svoj džep
Da li ste vi normalni da lopova pustite u zlataru samog kao slona u staklarsku radnju
Sweet dreams

KAKO NISU KUPILI PRAVA ZA PRIKAZIVANJE KAMIONDŽIJA MORAJU SA NEČIM DA ZASMEVAJU LJUDE
PA DA LI STE VI NORMALNI DA TOMIĆ SVOJIM SUZAMA IZDEJSTVUJE DA SPS UZME SIMPO PA NI U SNU

SUTRA U VRANJU NA CENTRU KOD ROBNE KUĆE ĆE SLETETI TRI TRANSFORMERSA
HAHAHAHAHA
PA DA LI STE VI NORMALNI DA SPS UZME SIMPO

Srbija je prvak sveta u fudbalu
Hahahahaha

Koga vi zezate? Cela Srbija je duzna 25 milijardi evra, a Simpo sam 48 milijardi. Nema veze sa mozgom sto pisete i Vi i Blic. Ajde sad ponovo u treci osnovne!

On ce gi opravi.Njima bre ni Bil Gejc ne moze da pomogne,56 milijarde evra!to su bre ogromne pare.

Samo osoba sa koeficijentom inteligencije na nivou morskog puža može da uzme zdravo za gotovo 56 milijardi evra
Ti Cile ne možeš da se porediš ni sa morskim pužem jer tvoj nivo je otirač
Manje od 24 milijarde je javni dug Srbije a ovo je je 56 milijardi pa to može samo Pinokio da poveruje
ZAMOLIO BIH DA NE KOMENTARIŠU OSOBE SA IQ MANJIM OD 90 JER OVO NIJE ZA NJIH

Vama kada nemate posećenost sajta znate da najbolje ide članak o Simpu jer pola Vranja ili radi ili je neko iz porodice zaooslen u Simpu i onda vam posećenost skoči
Ali bolje pišite ozbiljne članke i biće praćeni kao humoristički kutak sa dosta posete jer ste tako smešni da niste svesni
Rizikujete da objavljivanjem ovakvih vesti dođete u situaciju da vam neće verovati više ni vaši ukućani
Aj nazdravlje

Crveno crna koalicija

SAMO DA VAS PODSETIM ŠTA JE SVE MOGLO DA SE DESI 2014.GODINE I O TOME SU PISALE VRANJSKE NA DANAŠNJI DAN PRE PET GODINA ODOSNO 23.11.2015.GODINE
Menadžment Simpa, odnosno Tomić, Tada bi da nekom Rusu prodaju kompaniju za 20 miliona evra, a ne žele da je, putem konverzije, državi prodaju po dva i po puta većoj ceni, za 60 miliona evra koliko joj duguju! Pa gde je tu logika? Nema je. Sve ovo nam govori da iza ove priče o bogatom Rusu nisu čista posla i da je na delu nova ujdurma Dragomira Tomića – kaže za Vranjske sagovornik iz Ministarstva, koji zbog prirode svog posla želi da ostane anoniman
Dugovanja Simpa TE 2014. kreću se između 250 i 300 miliona evra Ono što su Vranjske najavile tada pre dve nedelje, ovih dana omiljena je tema prestoničkih medija. Anonimni ruski investitor spreman je, navodno, da za 20 miliona evra kupi Simpo, ali samo pod uslovom da kompanija bude očišćena od dugova. A koliko tačno i kome sve duguje Simpo ne zna niko živ, što u izjavama potvrđuje i Saša Radulović, ministar privrede.
- Bilansi Simpa nisu tačni i nema pozitivnu ocenu revizora – izjavio je Radulović.

PRETI STEČAJ

Novi ministar privrede, očito, za razliku od svih svojih prethodnika u protekle bar dve decenije, ne gaji nikakav sentiment prema predsedniku Dragomiru Tomiću i samoj Kompaniji, što je za Vranjske potvrđeno i u samom Ministarstvu. Iako iz kompanije najavljuju da uveliko rade novu procenu i bilanse, Radulović kaže da postoji mogućnost da Poreska uprava, ukoliko menadžment ne završi procenu vrednosti kompanije u što kraćem roku (spominje se 30. novembar), ponovo blokira račune Simpa radi naplate onih sedam milijardi dinara poreskog duga (u Ministarstvu kažu da je Simpo, sa svojim zavisnim preduzećima, državi dužan 60 miliona evra). Ali, to je samo jedno od rešenja problema, a između redova ministrove izjave jasno se može naslutiti njegovo mišljenje o rukovodstvu kompanije, ali i rešenjima o kojima razmišlja:

- Možda rukovodstvo nije u stanju da reši problem. Možda će to uraditi stečaj. Stečajni postupak ne znači gašenje preduzeća. To znači: sklanjanje neodgovornog menadžmenta, utvrđivanje stvarnog stanja i obaveza i restrukturiranje Simpa. U tom slučju svi vlasnici gube u potpunosti svoj kapital, a država ne gubi svoje potraživanje, nego će se sa ostalim poveriocima naplaćivati - objašnjava ministar.

Možda rukovodstvo nije u stanju da reši problem: Saša RadulovićStečaj je, po definiciji, postupak koji se može sprovesti kao bankrotstvo ili reorganizacija nad stečajnim dužnikom koji je, poput Simpa, nesposoban za plaćanje. Kroz bankrotstvo se poverioci namiruju prodajom celokupne imovine stečajnog dužnika, a kroz reorganizaciju na način i pod uslovima predviđenim planom reorganizacije. Stečajni postupak se pokreće predlogom poverioca ili stečajnog dužnika – u konkretnom slučaju mogu da ga predlože Simpo ili država, kao poverilac.

Vratimo se na dugovanja, oko kojih se vrti čitava priča. Na dug prema državi treba dodati i ostala dugovanja – prema poslovnim bankama, radnicima, dobavljačima, Fondu za razvoj, lokalnim i državnim javnim preduzećima (struja, komunalije...), a koliko sve to tačno iznosi znaju možda samo Tomić i neki njemu bliski ljudi. Prema našim izvorima iz kompanije, dugovanja Simpa kreću se između 250 i 300 miliona evra, u momentu dok kompanija na Beogradskoj berzi vredi oko 800.000. Nije teško izračunati da su dugovanja Simpa oko 350 puta veća od njegove vrednosti!

U takvoj situaciji pojavljuje se misteriozni ruski investitor, koji bi da sa 20 miliona evra reši situaciju. Potencijalni kupac ili „kupac“ je, prema rečima sagovornika upućenog u kompanijska dešavanja, izvesni Sergej Nikolajevič Šostakov. Naime, tako je predstavljen menadžmentu Simpa, ali Vranjske ni uz pomoć svemoćnih internet pretraživača nisu uspele ne samo da saznaju nešto više o njemu, nego ni da pronađu čoveka sa ovakvim imenom u Rusiji koji se bavi nekim poslom:

- Taj čovek ne postoji, on je jedna od Tomićevih fikcija za zamajavanje zaposlenih i Ministarstva. Ukoliko neko zaista hoće da kupi Simpo, u pitanju su ljudi na razne načine povezani sa Tomićem – kaže sagovornik blizak kompaniji.

NISMO NAIVNI

Međutim, ni u Ministarstvu privrede više nisu naivni i kažu da je Radulović istrajan u nameri da u ime države od Simpa naplati potraživanja, dok o daljem upumpavanju para u kompaniju više nema ni govora:

- Menadžment Simpa, odnosno Tomić, sada bi da nekom Rusu prodaju kompaniju za 20 miliona evra, a ne žele da je, putem konverzije, državi prodaju po dva i po puta većoj ceni, za 60 miliona evra koliko joj duguju! Pa gde je tu logika? Nema je. Sve ovo nam govori da iza ove priče o bogatom Rusu nisu čista posla i da je na delu nova ujdurma Dragomira Tomića – kaže za Vranjske sagovornik iz Ministarstva, koji zbog prirode svog posla želi da ostane anoniman.

SLADjAN DISIĆ
STIŽEMO NA VREME
- Krenuli smo u procenu kapitala, uveliko radimo i nadamo se da će biti završena u traženom roku – izjavio je za Novosti generalni direktor Simpa.
Prema njegovim rečima, nova procena sprovodi se u saradnji sa sudskim veštacima, onako kako je zatražilo Ministarstvo, i sa Simpovim komisijama koje popisuju zalihe repromaterijala, gotove robe, nedovršene proizvodnje, mašina i opreme. I fer procena građevinskih objekata radi se, takođe, sa sudskim veštacima u saradnji sa našim ekipama.

Pre nekoliko nedelja pisali smo o Tomićevom pokušaju da emituje akcije u vrednosti 6,97 milijardi dinara, u visini, dakle, poreskog duga, po nominalnoj ceni od 5,670 dinara za akciju. Ova osujećena transakcija imala je za cilj da fiktivno uveća vrednost Simpa i na taj način eliminiše dug prema državi, fora koja je odmah u Ministarstvu pročitana. Naš sagovornik iz Ministarstva navodi da će insistirati na preuzimanju celokupnog kapitala Simpa, a ne 65 ili 70 odsto što bi hteli u Kompaniji, i objašnjava kako to izgleda u kontekstu „kupca iz Rusije“:

- Od države se traži da konvertuje 60 miliona evra, a razmišljaju da prodaju celu kompaniju investitoru za 20 miliona. Znači, 100 odsto kapitala vredi 20 miliona evra, a država treba svojih 60 miliona da konvertuje u 65 odsto vlasništva

Prema njegovim rečima, ubacivanje Rusa u priču plan je veoma naivan i providan:

- Sad se u Simpu nadaju da će država odustati od svojih potraživanja, da će Simpu oprostiti dugove, samo da bi se kompanija prodala i da skine bedu sa vrata. Ali, u toj računici su se prevarili. Mi nećemo odustati od svojih potraživanja i Simpo će na osnovu njih preći u stoprocentno vlasništvo države – kategoričan je sagovornik.

Samo, napominje sagovornik iz Ministarstva, konverzija mora da se obavi po tržišnim principima; to, zapravo, znači da Simpo mora da uradi ispravne bilanse iz kojih će se videti koliko duguje, koliko potražuje i kolika mu je stvarna vrednost:

- Država je preuzela obavezu da konvertuje potraživanje od oko 60 miliona evra u kapital, potpisani sporazum mora da se poštuje. Konverzija mora da se sprovede po fer tržišnim uslovima a kapital da se realno proceni jer da bi se izvršila konverzija mora da se proceni vrednost kapitala. Postojeći bilansi "Simpa" nisu tačni, niti ima pozitivnu ocenu revizora.

PROŠLO VREME

Naš sagovornik potvrđuje da u samom rukovodstvu Simpa postoje veliki otpori prema namrama Ministarstva:

- Otpori su veliki, postoji nekoliko grupa i razlike unutar samog "Simpa" su velike. Direktor (Slađan Disić), na primer, sarađuje, neki drugi organi ne sarađuju kaže sagovornik iz Ministarstva privrede.

Za postavljanje Simpa na zdrave noge, dodaje on, princip je isti kao kod preduzeća u restrukturiranju: dugovi mora da se smanje na nivo imovine, da dođe do promene vlasništva, uradi socijalni program i da se traži kupac, isto kao i za ostala preduzeća u restrukturiranju.

- Vlada ulazak države u vlasništvo ne može odobriti dok se ne utvrdi fer vrednost kompanije – kaže sagovornik.

Konačno, prema njegovim rečima, Tomić se i dalje nada iznenadnoj političkoj podršci. Da sve ostane po starom: on na čelu kompanije od juga Srbije pravi Švajcarsku, da pare i dalje dolaze a razdragani trudbenici primaju nezarađene plate i da tako svi budu srećni i zadovoljni.
- Samo, od toga nema ništa. Ministar Radulović rešen je da sredi stanje ne samo u Simpu i za to ima punu političku podršku.

Zamolio bih vlasnika vranjskih novina da se malo pozabavi sa direktorom poste u vranju Goranom, kako uz pomoć Disica čuva fotelju 18 godina, sve njegove spekulacije i malverzacije mislim da je vreme da se ispita ko je taj Goran direktor poste kako je postavio svoju zenicu za upravnika poste 3, kako je sačuvao svoj polozaj preko Disica mislim da će biti vrlo interesantna tema ....

Sa Gogeta radite sto ocete, Natu ne mi dirajte :)

Tako je, njegov dugogodišnji opstanak jeste sto je Goran direktor poste zaposlio Disicevog sina i imenovao za upravnika poste u gornju čaršiju....

Lopovi

- Jedan siromasan Vranjanac svako se jutro molija bogu:
-O, boze, sazali se neki put na ovuj sirotinju.Daj barem jed`n put da dobijem premiju na loz.
I, bog mu obeca.Prodje jedna nedelja, nema premija.Druga, treca, cetvrta nedelja premije nema.
Vranjanac se prekrsti, pogleda u nebo pa povika:
-Boze ako te ima, ti si zaboravija na mene, ja ceka premija , ceka, ali premija nema.
A, bog ce odozgo:
-Pa, bre Vranjanac kupi si jed`n put loz ako mislis da dobijes
SAMO VI IZ SPS-a IGRAJTE LOTO MOŽDA I DOBIJETE SIMPO

Ma kakav Disic,starca treba u corku on je unistio firmu i grad.Pobego napravio fabrike familiji i nikom nista sta pricamo.

Иста г.вна. Не зна се које више смрди на сељацизам,криминал и лоповлук.

Jedini vredan komentar ovde

E slatko se nasmejah...bolji vic nisam čuo skoro! Svaka vam čast, postajete humoristički portal...BRAVO!

Pero nije vic u fokusu već poenta ali ti to ne možeš da razumeš

Vi ste ko bebe kada su gladne čim nema dovoljan broj posete na sajtu odmah izmislite aferu a da ne razmišljate da li nekom uništavate život
Pa ako ste navikli da stalno tražite sisu pazite da nekad greškom ne dobijete …..

Hejjj budaleee,čime se zaluđujete?Olivera je Evropu odavno prevazišla!Ona poseduje hotel na Maldivima,bungalov na vodi na ekskluzivnoj destinaciji Bora Bora,stan u Dubai,...ne budite smesni da govorite o nekretninama u Srbiji i okolnim zemljama

Ma da njen je Beograd na vodi i tržni centar Ušće a sada će i kupiti Telekom…
Lupate li lupate…

Ljudi, ne pišite gluposti! Mogu biti milijarde dinara u pitanju, ali eura??? Pa toliki budžet nema ni vojska USA!?!

Najnovije vesti

ZutoCvece