Sprema se MINIRANJE Skadra na Banjštici

U Vranjskoj Banji u četvrtak 19. septembra počinju pripreme za miniranje i rušenje neizgrađenog hotela, «Skadra na Banjštici» na desnoj obali Banjske reke.

Ekipa «Milenium team» iz Beograda pristigla je u Vranjsku Banju u sredu 18. septembra sa mašinom za pripremu miniranja i rukovaocima, koju je doterala u krug nesuđenog hotela.

- Specijalna mašina priprema miniranje objekta tako što pravi rupe za polaganje mina, a lokacije rupa određuje ekipa koja organizuje i sprovodi rušenje koje će se izvesti tako što će se građevinski materijal od kojeg je izgrađen hotel urušiti na mestu, a bez opasnosti za okolinu - objašnjava stručnjak iz Vranjske Banje koji se bavio minerskim poslom.

U pratnji «konvoja» za miniranje prilikom dolaska u Vranjsku Banju uočen je džip crne boje beogradske registracije na kome je napisano «Milenium team».

Podsećamo, izgradnja «Skadra na Banjštici» započela je davne 1978. godine i ovaj objekat nikada nije završen.

Za zemljište na kome je izgrađen ovaj objekat više godina trajao je sudski spor između Specijalne bolnice u Vranjskoj Banji i Fonda PIO, koji je okončan «bratskom» podelom zemljišta na dva jednaka dela.

Minulog leta Privredno društvo «Milenium team» kupilo je zemljište, ali ne i objekat, za 252.000 evra.

Građevinska inspekcija Grada Vranja 4. juna ove godine donela je rešenje o rušenju neizgrađenog hotela u Vranjskoj Banji sa rokom od 90 dana.

Rok za rušenje «Skadra na Banjštici» istekao je pre 15 dana, 4. septembra.

S. Kostić

Komentari

Vreme je krajnje
da sruše to sranje!
Neka podignu bilo šta da liči na odmaralište, zaposle 150-200 ljudi, pa onda banja može da se zove i Milenijum Banja!

Vreme je da botovi koji su dobijali sendvič napreduju i da počnu da im daju burek... Koj se najvise ističe jogurt pride. Neznam brate dal si bez mozak dal sendviči utiču na vas botove al de mi reci ti iz milenijuma po kom grandioznom objektu su poznati... Gde su osvetlili obraz... Zar vas tolko zaslepise, da su poceli i banje da prodaju. Sta je posle gradovi sa sve ljudima. Ima bre da prodaju cele gradove sa sve ljudima , onako djuture a vi botovi da tapsete... Sta li vam stavljaju u salamu da mi je znati.. Strasno...

Sad je sve super glupane, ovakvo ruglo ti odgovara. Nisi ti za bolje

Millenium team ima iskustva sa rušenjem jer je rušio Sava malu u Beogradu. I nikom ništa.

Na hrvatskom primorju,napr.postoje veoma arhitektonski.slicni.grandiozni hoteli!.Funkcionalni su I uredjeni po.visokim estetskim kriterijumima!Ne Postoji ideja o rusenju niti jednog!Sve sto je gradjeno u socijaluzmu danas je Dragocenost za onog.ko zna!Da li je Neko pitao gradjane Banje Sta misle o tome I Koliko su putem poreza I doprinosa ulozili u to zdanje I ko ce ih obestetiti ako se.uopste slazu da se.objekat srusi!?

Eve izedo burek al bez jogurt
Pa se razmisljam da se mile pita, tuj bi turija kosnice od zoroorkine pcelke a odma pored balon salu za panteri da mozev da pikav loptu a kad gi napadnev pcelke ima bolje da igrav. E sd kad ga srusim hotel ce si popijem i jorgurtce koje su obecali gradski vecnici , cim saberev sredstva za miletov jogurt.

Najnovije vesti

Ode i SREĆKO?!!! »

Srećko Pejković, načelnik Pčinjskog okruga, nalazi se pred smenom sa te funkcije, saznaju Info Vranjske.Pejković, inače...
ZutoCvece