Sprema se ŠTRAJK nemedicinskih radnika

Nemedicinski radnici u Srbiji, računajući zaposlene u vranjskom zdravstvu, pripremaju štrajk nezadovoljni novim načinom obračuna plata u platnim grupama, saznaju InfoVranjske iz izvora u Zdravstvenom centru u Vranju.

- Nama, nemedicinskim radnicima, novim načinom obračuna biće uvećane plate za oko pet odsto, dok će medicinskim sestrama biti povećane za 14 odsto, a lekarima još i više, pa nam ne preostaje drugi način sindikalne borbe, osim stupanja u generalni štrajk na nivou cele Srbije - najavljuje sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Izvor InfoVranjskih ukazuje na «duboko nepravedan tretman nemedicinskih radnika u srpskom i vranjskom zdravstvu».

- Svi dobro znamo kako radi medicinsko osoblje u vranjskom zdravstvu i o tome svedoče priče brojnih nezadovoljnih pacijenata. Za razliku od njih, nemedicinsko osoblje na svim nivoima odgovorno i vrlo profesionalno obavlja svoj posao i uglavnom ima vrlo malo primedbi na njihov rad, ali šta to vredi kada će sestre koje šetaju hodnicima imati veće plate od nemedicinskih radnika koji izgaraju na svojim poslovima, jer nam to donose platne grupe - poručuje sagovornik InfoVranjskih.

On na kraju poručuje «da će svi nemedicinski radnici u Zdravstvenom centru u Vranju, kada budu stupilči u štrajk, kompletno obustaviti rad i time paralisati ukupnu aktivnost u ZC Vranje, što će trajati do ispunjenja zahteva koji se trenutno formulišu u sindikalnim centralama u Beogradu»!

S. Kostić

Komentari

Mice sad ce te pitam, na Bulatovica zena sprema strajk, ona je kozarka, nemedicinski (ne)radnik! Istopise se tvoji sigurni glasovi, ti takvi mozes da ulavis, struku ne, znamo se odlicno!

Vecini nemedicinskih radnika i ova plata je velika, cistaci apsolutno nista ne rade, niko ih i ne tera da rade, prljavstina teska.. A vozaci su radnici s najveca primanja u ZC, pitajte njih dal su zadovoljni, minimu plata im je 2000 eura pa navise.. Prema tome ugrozeni su samo zdravstveni radnici

Medicinsko ocoblje ionako nista ne radi niti zna, jos i ovi sto grejev ce prestanev i tu je kraj. Ulazak u krug Vranjske bolnice je kao ulazak u minsko polje. Ishod je uvek neizvestan!

ZC Vranje, obicna rupa I lopovluk na sve strane, vratite pare sto ste duzni..celo rukovodstvo ce krivicno da odgovara!

Kasno je za zc vranje

sramota za onog ko je ovo napisao, pa vi radite u tom zdravstvu a pljujete lekare i sestre.
borite se za sebe i to je u redu kao sto je fer da i mi zdravstveni radnici podrzimo vasu borbu jer je cinjenica da su plate u administraciji u zdravstvu oduvek mnogo manje od onih u opstini,fondu pio,fondu za zdr.zastitu itd.

Pitajte u Geoks kolko prima cistacica. Sto se odma svi facate za fond pio i fond za zdravstvo. Doprinosi izgleda sluze samo za plate a nemedicinsko osoblje visak 30 posto. A drugo u medicinski nema nista.

A kolko ima platu čistačica u elektrodistribuciji,Ima platu lekara,A oni gubitasi i država im pomaže,pa posle će nas cistacice leče jer doktora nece biti

Najnovije vesti

DRMALO od Larise do Vranja »

U sredu se oko 14 časova u Vranju, a naročito na višim spratovima, osetilo jako ljuljanje, zemljotres koji je uznemirio...
ZutoCvece