SPOMENIK MILOŠEVIĆU biće u Surdulici?!

Pitanje podizanja spomenika ranijem predsedniku Srbije Slobodanu Miloševiću moglo bi biti rešeno na najmanje očekivanom mestu, u Surdulici.

Spomenik bivšem haškom robijašu, koji je preminuo u pritvoru u Tribunala Ševeningenu, izazvao je značajne kontroverze na srpskoj političkoj sceni, ali je jasno da ga za sada mnogi žele, ali malo njih je spremno da povodom te želje nešto preduzme i u praksi.

Kako Info Vranjske saznaju, pojedini Surduličani pokušali su da stupe u kontakt sa Milutinom Mrkonjićem (SPS), glavnim zagovornikom podizanja spomenika Miloševiću, i ponude mu saradnju na pokušaju da simbolu srpskih devedesetih spomenik podigne baš u Surdulici.

- Niko neće Miloševića, a mi ga hoćemo. Surdulica je jedina lokalna sredina u Srbiji koja bi izdala dozvolu za postavljanje spomenika Miloševiću, jer jedina nije pod kontrolom SNS-a, na ovaj ili onaj način. Sad je na drugim činiocima da ocene da li im ova solucija odgovara - kaže za Info Vranjske jedan od pokretača inicijative sastanka sa Mrkonjićem.

Čelnici loklane vlasti u Surdulici nisu bili spremni da komentrišu mogućnost podizanja spomenika Slobodanu Miloševiću u Surdulici, ali u ovom gradu već se naveliko priča o ovakvoj ideji, uz mišljenje da podizanje spomenika nikome ne bi moglo da smeta, posebno, recimo, u svetlu činjenica da je Milošević počasni građanin Vranja, a njegova supruga Mirjana Marković Bujanovca.

Inače, 9. marta ove godine aktivisti NVO “Sloboda” i mladi aktivisti SPS-a podneli su inicijativu Skupštini grada Beograda da se Miloševiću u Beogradu podigne spomenik, te da se po njemu nazovu jedna ulica i trg u glavnom gradu.

Podršku inicijativi svojim potpisom je pružio počasni predsednik SPS i poslanik Milutin Mrkonjić.

SSB

Komentari

Najbolje neka ga postave u ulici koja je bila razrovana za vreme bombardovanja od Nato bombi, sto je bio poklon Milosevica Surdulici.

Svraticu do surdulice obavezno, da pokvasim temelj

Haha

Pa ko ce da ide cak u tu planinu da rusi, bolje u centru Vranja da se postavi,bar ce dva dana da se raduju Vranjski Komunisti, a i nije nam daleko bagerom da to odradimo......

E samo nam još to hvali u Surdulicu.

Tončev je toliko pametan da to eskivira.

Bolje da ga postave u Božicu u Novičino dvoriste..Posto je on i poznat po Tončev Gradnja i ovo bi bio simbol Božice...

Ima da bude kamenovan svakog dana....

Nek ga postave na Radnika dole jedino imaju korist od fudbal i to bi im bilo pametnije i Miloševic je voleo fudbal... hahahahahahahaha

Najnovije vesti

ZutoCvece