Specijalno odeljenje VJT pokrenulo postupak protiv MOMČILOVIĆA

Specijalno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu pokrenulo je postupak protiv Zorana Momčilovića, dekana Pedagoškog fakulteta u Vranju, saznaju InfoVranjske.

- Nakon ispitivanja krivične prijave podnete protiv Momčilovića, VJT u Nišu dalo je nalog Odseku za privredni kriminal Policijske uprave u Vranju da obavi potrebne radnje u vezi zloupotrebe položaja dekana Pedagoškog fakulteta od strane Momčilovića, koji je naložio da njegovom sinu Vladimiru fakultet isplati ukupno 572.000 dinara na ime troškova doktorskih studija u Istočnom Sarajevu na koje ga nije poslao Pedagoški fakultet - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Prema saznanju InfoVranjskih iz izvora sa Pedagoškog fakulteta, «dekan Momčilović je pokrenuo svoju «istragu» u računovodstvu fakulteta».

- Momčilović je u panici zatražio od računovodstva fakulteta da istraži da li je bilo kada i bilo kome, na isti način kako je isplatio novac svom sinu, bilo isplaćeno drugim profesorima i uopšte radnicima fakulteta - navodi sagovornik InfoVranjskih sa Pedagoškog fakulteta.

Po ovom izvoru, «tek sada se vidi koliko su s pravom bili oprezni prethodni dekani fakulteta koji su odbili da Vladimiru Momčiloviću isplate troškove doktorskih studija».

- Momčilovićev sin je doktorirao 2015. godine, ali su dekani Stojan Cenić i Sunčica Denić odbili da mu isplate troškove, pa je Vladimir Momčilović sačekao da njegov otac bude izabran za dekana i tako dođe do novca, ali tek krajem 2018. godine - potencira sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

Gospodo Lutsracije, Lustracije. Napokon da jednom dodje pravda. Za ovo gospodin Momcilovic mora da podnese ostavku. Ovo je najteze delo Zloupotrebe sluzbenog polozaja. Zamislite kada bi svako zavukao ruku u drzavnu kasu. Pojedinci to rade ali polako kada se sve obelodani mnogi ce zavrsiti u Aps. Zoran Momcilovic mora da ima makar malo motalne obaveze da podnese ostavku. Lepo je uzeti nezakonski i zato treba kao promer da odgovora

U zatvor

Najnovije vesti

ZutoCvece