SPAŠAVANJE VODOVODA: Gonzijeva slika KAO IKONA

JP «Vodovod» u Vranju u stalnim je finansijskim problemima, pa se Grad Vranje javlja kao spasilac koji omogućava poslovodstvu ovog javnog preduzeća da isplati plate zaposlenim radnicima, saznaju InfoVranjske iz izvora u vranjskom «Vodovodu».

- Da «Vodovd» nije bio angažovan na uređenju podzemnih instalacija u ulici Bore Stankovića, mi zaposleni mesecima bi bili bez plate, toliko je loše stanje finansija, naročito tekuće likvidnosti preduzeća. Direktor Goran Đorđević Đoša i svi mi u «Vodovodu» treba da smo zahvalni Gradu, u protivnom, radili bi bez plate - upozorava sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «problem je što su radovi u ulici Bore Stankovića okončani sa zakašnjenjem».

- Iz gradskog rukovodstva su znali da nam povremeno prebace da smo spori, da radovi kasne, ali mi smo se uvek pravdali da su u pitanju podzemne instalacije i da ne može drugačije. Ipak, zahvalni smo Gradu što nas je angažovao i omogućio da nam plate budu isplaćene, doduše, poneka je i kasnila, ali ko zna kakvo nas zlo čeka na jesen - fatalista je sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih ne zaboravlja spasavanje «redova Đoše», odnosno, «Vodovoda» u krizi sa KFV bankom».

- Tada je direktor Đoša uputio molbu Gradu Vranju za pomoć u otplati kredita KFV banci u iznosu od 180.000 evra, dospelog na naplatu u septembru 2019. godine. Pomoć je stigla, ali se Grad našao u opasnosti da mu račun bude blokiran - priseća se sagovornik InfoVranjskih.

Sagovornik portala na kraju potencira i pomoć Grada Vranja «Vodovodu» u decembru 2018. godine, kada je, po njegovim rečima, «većina od 15 računa «Vodovoda» bila u blokadi».

- Zna naš spasilac Grad Vranje da «Vodovod» ima problema sa naplatom svojih potraživanja, samo nam je «Jumko» svojevremeno dugovao 350 miliona dinara, a sada oko 200 miliona, pa tako ne može da se radi i posluje - zaključuje sagovornik InfoVranjskih, tvrdeći da svako ko iole poznaje način poslovanja „Vodovoda“, „Gonzijevu sliku treba da čuva kao ikonu“.

S. Kostić

Komentari

Presipanje iz supljeg u prazno.

Đoša u gu... cu da ga celiva Gonzija. Krimos jedan. Ovamo mu jamu kopa a ovamo pare traži. ĐUBROS. Mešetar.

Đoša u gu... cu da ga celiva Gonzija. Krimos jedan. Ovamo mu jamu kopa a ovamo pare traži. ĐUBROS. Mešetar.

Đoša u gu... cu da ga celiva Gonzija. Krimos jedan. Ovamo mu jamu kopa a ovamo pare traži. ĐUBROS. Mešetar.

Malo se svadjamo... malo se ljubimo...i ored narod glumimo a u stvari svi oni unistu tukvu prde narode...sve je to malo maska za narod...
Slika nase vranjske scene je primer Dobar i Los policajac tipa ja bi te pustio ali nemogu zbog kolegu...
Tako i Djosa i Gonzi pre narod nisu dobri a u stvari zajedno lapaju li lapaju-pljackaju iz Budzeta tj naroda...
Daleko daleko su oni bili za to da rukovode icim a kamo li pa tek gradom...ali ocito da se sad dosla vremena sto ga vise lizu dupe gore u Vladi vise mogubda kradu...a narod ko JE..
Doslo vreme spasavaj se ko moze hvatanje voza i bezanje iz drzave nase lepe Srbije pune lopova...
Vrag odneo salu narode...

Vodovod je uvek imao sredstva na racunu i do godinu dana unapred za plate radnicima.Sta se to desava u zadnje vreme?

A imaju pare da placaju racune naduvane od Danijelicu iz gvozdjaru,prvo njeni racuni pa sve ostalo,provizija dobra i udri,bandu pohapsiti.

Djosa ocajno vodi Vodovod, to nije sporno uzimajuci u obzir cinjenicu da smo primorani da saljemo redovno pred platu izaslanika trtka, da proseta kasicicu iz twins do svog bivseg stranackog mentora nacelnika finansije. Cuj bivseg, hah pa obojica su preletela iz sps u sns, tesko mi i dalje to da naucim. Opstinski enter olicen u nacelniku finansija koji pojma nema ni sta radi u opstini (u pauzi izmedju kafice kod daje i mongolca) udari potpis i lovica legne. Sve je to vec vidjeno u doba sps-a, dobre stvari ne valja menjati, valjda su se tom logikom vodile obe strane i gonzijeve i bulatove, tj djosine pa stvari teku nekim identicnim putem kao ranije.

Ajde ajde ce mu fakturise dzoe vodu za bazen sto pravi gonze u dvorište po nizu tarifu

Vodovod je rak rana javnog sektora Vranja i primer loseg vodjenja jednog sistema. Gradonacelnik se kao lav bori da odrzi socijalni mir, svesno ruseci odlicno postavljen koncept modernog budzetiranja koje je osmislio ssdasnji gradski vecnik za finansije. Djosa je kao virus u sistemu programiranja, sav trud i danonocni rad na suficitu proguta kao pacman na nintendo iz 1996, verzija 4.2

Било је то давних 80-их под шатором у Пољаници на вашару, када се после друге гајбе јагодинског Чиче попео на рингишпил и није хтео да ослободи место читава четири сата. Додуше три и по сата је преспавао, што кажу људи бог чува будалу, право је чудо како није испао. Елем, силази он са рингишпила и промрља нешто у фазону гореће Коштана наредних пар година, морамо неку кешовину да одрадимо брате. Ја га први пут видим у животу, каже ми ладно дођи сутра у канц 14 иде гааааас. Реко ок бро, и тако кренемо ми пун гас, мало шкарт, мало рекламације, рикнула гуртна и сл. и доведемо Коштану у стање у којем сви знамао како се завршило. Буразенгија Џо после тога неко време није хтео да прича са мном, мало Војводина, мало горе по Србији, Џо шузић и сличне зез фирме, кад не лежи враже. Звони добро познат број, каже опет смо те пронашли, као у песми БГ синдиката. Реко фак, али шта ћу креће Санчара пун гас, фино нас испоштова Динкела, сличан шаблон Коштана и бежанија после пар послића. Јумко је већ посебна прича, али је све то требало бити загревање за водовод. Е ту шта се све радило биће у наставку неком другом приликом, стеј тјунед...

Najnovije vesti

ZutoCvece