SOCIJALNI RAD: Centar kao PROTOČNI BOJLER vlasti

Delovanje Centra za socijalni rad u Vranju nije stalno pod lupom javnosti, ali povremeno se o ovoj ustanovi govori kao o „protočnom bojleru vlasti“, pomoću koga se, na manje ili više legalan način, kupuju glasovi najsiromašnijeg dela stanovništva.

Reč je o posebno osetljivoj kategoriji ljudi, koji žive u siromaštvu i kojima je državna pomoć jedina nada u preživljenje.

Šta se sve tu dešava možda bi mogla da pojasni aktuelna direktorka Centra Dragana Arsić (SNS), ali ona nikada do sada, ni jednom prilikom za više od godinu dana koliko je u fotelju, ni na jedno ozbiljno pitanje nije odgovorila, pa je sa tom praksom nastavila i ovoga puta.

U izbornoj kampanji za lokalne izbore održane 24. aprila 2016. godine jedna od glavnih meta bio je baš rad Centra za socijalni rad u Vranju, i delovanje genseka socijalista Branimira Stojančića u predizbornoj kampanji.

Naprednjaci su tada na sav glas optuživali Stojančića da je isplaćivao jednokratnu socijalnu pomoć žiteljima Pavlovca, a u sklopu izborne trke, preko Centra za socijalni rad.

Tada novi gradonačelnik Slobodan Milenković žestoko je napao Stojančića da je u izborne svrhe isplatio jednokratnu pomoć korisnicima iz Pavlovca, a TV Vranjska plus je emitovala prilog sa snimcima bez datuma kako pojedini Pavlovčani u Centar za socijalni rad u Vranju dolaze da prime novac.

Slučajno ili ne, tek autor priloga na naprednjačkoj TV bio je Milan Zdravković, koji sada radi, opet slučajno ili ne, u kabinetu gradonačelnika Vranja.

Stvar je, naravno, završila na sudu, a Stojančić je za svoj rad kao gradski većnik za socijalna pitanja, optužen za nenamensko (čitaj: predizborno) trošenje državnih para.

E sad, sud ne samo da je oslobodio Stojančića, nego je ustanovio da su pare Pavlovčanima uplaćene pet meseci posle izbora, dakle da su im ih uplatili naprednjaci, a ne socijalisti!

Sudstvo je to, u Srbiji, pa je Viši sud vratio oslobađajuću presudu Stojančiću na ponovno suđenje, jer je delo koje je oslobođen „zastarelo u momentu donošenja prvostepene presude“.

ar

- Kontrolisan je moj rad ne samo za ove izbore, nego od 2008. godine. Dolazile su komisije iz Beograda, ali ništa nije nađeno. Jednostavno, ja sam uvek, čim se raspišu izbori, kao većnik zaustavljao rad komisije za trenutnu pomoć, do kraja izbora, i time sačuvao i obraz i dignitet lokalne samouprave - kaže Stojančić, napominjući da govori kao bivši gradski većnik.

Bilo kako bilo, Centar za socijalni rad ostaje osumnjičen za protočnost sredstava iz budžeta prema glasačima na nelegalan i netransparentan način.

To što nema ko da ga brani od ovakvih optužbi, samo jasno pokazuje kuda ovaj grad ide.

SSB - S. Kostić

Komentari

Тамо се ради о свему прљавом,само не о социјали.

zlo zenske populacije nedao bog da te sretne nocu dusu ce da ti uzme iz pogleda . plus je jedan lopov uigrani koji je kupio r.mesto

Ma da tu je budući prvi naprednjak Vranja, Dragana Arsić, nezaustavljiva i neponovljiva , ona može sve i dobila je direktorsku funkciju preko BG veza i izguraće priču da bude prva žena i prvi čovek vranjskog SNSa...

Najnovije vesti

Antalija: Igra bolja od rezultata »

Surdulički Radnik na pripremama u Antaliji izgubio je prvi kontrolni susret od turskog prvoligaša Khimkija rezultatom 3:...
ZutoCvece