SO BUJANOVAC: Oštra svađa i izlazak opozicije

Vranje - Peta sednica SO Bujanovac ostaće upamćena po tome što je nije vodio predsednik tog tela Jonuz Musliu, ali i po tome što je opozicija demonstrativno napustila zasedanje.

Na petoj sednici glavna tema bila je stanje budžeta, zapravo izveštaj o realizaciji prihoda i rashoda budžeta opštine za prvih šest meseci ove godine.

Ova tačka izazvala je najviše diskusija između vlasti i opozicije.

Hajredin Hida, odbornik iz redova Demokratske partije bivšeg predsednika opštine Nagipa Arifija, izrazio je nezadovoljstvo prema trošenju budžeta i načina raspodele novca među koalicionim partnerima.

Predsednik Bujanovca Šaip Kamberi govoreći o realizaciji projekata iz pozicije budžeta   istakao je da sve teče po planu, jer se svi projekti privode kraju bez zaostalih dugovanja prema izvođačima radova.

- Problem je sa radnicima bivše Direkcije za izgradnju koji su protivzakonito otpušteni sa posla I sada je nama pala obaveza da plaćamo zaostale plate pošto je sud doneo pravosnažne presude u njihovu korist I time je opštini naneta milionska šteta - rekao je Kamberi.

Vezano za stanje Direkcije koja više ne postoji, likvidacioni upravnik ite firme izjavio je tokom podnošenja izveštaja da su zbog lošeg upravljanja u prethodnom period stvoreni veliki izdaci, kao što je slučaj angažovanja jednog vranjskog advokata.

- “Direkcija za izgradnju” od nove godine je i dalje je u blokadi a ukupna potraživanja prema ovom preduzeću dostigle su iznos od 48 miliona dinara.

U ovu sumu spada i dug prema advokatu Ivici Kostiću koji je pred sudovima zastupao otpuštene radnike - rekao je likvidacioni upravnik Islami tokom podnošenja izveštaja.
 
Opozicija, odnosno Demokratska partija, nakon prve tačke napustila rad sednice, kojom je zbog odsustva Jonuz Musliua iz zdravstvenih razloga, rukovodio je njegov zamenik Basri Veseli. /Titulli.com/

Najnovije vesti

DRMALO od Larise do Vranja »

U sredu se oko 14 časova u Vranju, a naročito na višim spratovima, osetilo jako ljuljanje, zemljotres koji je uznemirio...
ZutoCvece