SNS uzvraća udarac: Cero, VRAĆAJ PARE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković uputio je dopis Miroslavu Ceri Mihailoviću, uredniku Književne zajednice «Borisav Stanković» i poznatom vranjskom pesniku da vrati Gradu Vranju milion dinara koje je dobio za organizaciju «Borine nedelje» u 2017. godini, saznaju InfoVranjske iz izvora u Gradskoj upravi.

- Video sam sadržinu dopisa u kojoj aktuelna gradska vlast traži da Cera vrati novac koji je dobio projektnim finansiranjem «Borine nedelje» sa primedbama da nije dostavio sve potrebne izveštaje i navodno «pokrio» račune, što je laž, jer je Mihailović sve to uradio kako treba, pa zaključujem da se radi o čistom revanšizmu aktuelne vlasti protiv političkog neistomišljenika, uglednog i uticajnog mnogo šire nego što je Vranje - navodi sagovornik InfoVranjskih iz Gradske uprave.

Po njegovim rečima, «među ljudima koji se bave gradskim finansijama već je zavladao strah od posledica po gradsku kasu zbog ovog nerazumnog zahteva Grada prema Ceri Mihailoviću».

- Cera nije nimalo naivan, naprotiv, pa očekujemo da će mu ovaj potez gradske vlasti dobro doći za još jednu tužbu i priliku da po ko zna koji put «olakša» gradsku kasu, što nije njegova krivica, već gradskih čelnika - smatra sagovornik InfoVranjskih iz Gradske uprave.

Podsećamo, zahvaljujući aktuelnoj gradskoj vlasti, Miroslav Cera Mihailović je putem suda već naplatio od Grada Vranja 20 miliona dinara.

S. Kostić

Komentari

ovom Gonziju,izgleda,da je zadatak,da uništi ovaj grad

Ima li odgovornih za trosenje para po sudovima?

Cera je tatko da oguli državu. To što on iza kulture zakulisano radi, ima ime u kriminalističkoj teoriji. On to radi godinama i godinama unazad. Opis njegovog posla je da ga naivna vlast napadne, a on kao uvek je protiv, i kao odgovor naplata duga. Već poznata sprega fiktivne žrtve, kriminala i advokature i to sve sa ciljem što većeg isisavanja državnog novca. Tako rade stečajni upravnici, ojade i fabriku i radnike i njihovu decu. Cera je već ozbiljan finasijski i kulturološki problem za naš grad. O tome se mora pisati više, analizirati dublje i obaveštavati ozbiljniji državni organi, a ne prolazni gradonačelnik da se bori protiv ovakvog uigranog i profesionalnog isisavanja novca iz državne kase.

Svaka cast za komentar. Nabedjeni pesnik nema ni priblizno pesama koliko sudskih parnica i sporova i to protiv grada. Vlast se menja, gradonacelnici ali ne i Cera i njegova pohlepa..covek je do sada naplatio vise od 50000 evra od grada i jos stvari ceka za naplatu...Cero ako ti je stalo do Vranja i Borine nedelje i do pravde kako pricas po gradu onda nemoj da si licemer i da deres gradjane Vranja, dosta je vise brate mili, pretera ga,AMAN!

Ovi nazadni mogu mnogo toga da nauce od Ceru.
P.s. Mislim da me izbija alergija na pomen gradonacelnika Gomnzija.

Petre, samo "mala" ispravka u računici. 20 miliona dinara navedenih u tekstu nisu 50 000 evra, već su 168 000 evra. Šta sam hteo reći, sve dok Vranjanci ovako računaju, sve dotle će srednjoškolac Cera u klompama "zaradjivati" kao da je zaposlen u Slilicijumskoj dolini! Upravo je o tome reč, došlo je vreme da se razobruči taj mit, uigrani kriminalni postupak, uprosti za javnost kako bi ga svi shvatili, i da se najzad novac kojim se kupuju privatni stanovi u centru Beograda, koristi u kulturne svrhe, u svrhe razvoja našeg grada. Naši lokalni političari i ovi sadašnji i oni prošli su nedorasli za ovaj organizovani kriminal, jer niti znaju šta je kultura, kako bi prepoznali da je kod Cere (sem njegove tolstojevske brade) nema, a još manje poznaju i razumeju pravo i ekonomiju, kako bi shvatili ove nazovi kulturološko advokatske (po džepu Vranjanaca) vratolomije. Zato im se Cera kao gavran ruga; i zato sa ovim moraju biti upoznati viši savezni kriminalistički organi.

Nije Cera nista kriv. Covek je patentirao manifestaciju i revnosno je sprovodi uz saradnju sa kulturnim institucijama Republike. Problem je nepismena i mentalno zaostala lokalna vlast koja, u kontinuitetu misli da je njena moc neogranicena i da moze da, ne postujuci "ni suda ni zakona" da se bahato odnosi prema autorskim pravima i prema onim aktivnostima gde nije dobila pozitivan odgovor na pitanje: "ima li me mene tuj"? Posto "gi nema tuj" oni elegantno krse zakone i misle da ih to nece kostati. Naravno, sudovi su duzni da sude po zakonu, a ne po zelji i nalogu mentalno zaostalih vlastodrzaca ciji nivo razmisljanja se nije pomerio od decjeg vrtica. Na njhovu veliku zalost ovakvi problemi se ne resavaju, hvala Bogu, samo u Vranju. Kad bi se sve resavalo u Vranju gradjani bi vec bili davno sludjeni ili, ne daj Boze, vesani i cereceni na ulicama. Pametna vlast komunicira sa narodom i razmislja o posledicama svog delovanja i o mogucnosti pojave gradjanske neposlusnosti, ako dijalog izostane. Vlast se ne zavrsava sa izborima i onjenim osvajanjem, nego tad pocinje njena odgovornost. Alo ovoj vlasi treba reci: "Blago nnjiscima duhom, njhovo je carstvo nebjesko!.

Najnovije vesti

NIKA se VRAĆA u politiku »

Dragan Nikolić Nika, poznati advokat i raniji poslanik iz Vranja u čak tri mandata, nalazi se na 18. mestu izborne liste...
ZutoCvece