SNS protiv SNS: Neuspeo MITING ISPRED VRTIĆA

Još jedan pokušaj «spasavanja» privatnog vrtića u Gornjoj čaršiji potpuno je propao, jer se na «licu mesta» nisu pojavili roditelji i građani nezadovoljni odnosom gradske vlasti prema vlasniku ove privatne ustanove, saznaju InfoVranjske.

Da bi se razumela ova situacija mora se znati da je investitor Dragan Kostić sam napravio vrtić u Gornjoj Čaršiji, ali da lokalna vlast oličena u gradonačelniku Milenkoviću ne želi da finansiirra njegov rad.

Mora se znati i da u SNS-u u Vranju trenutno ratuju dve struje - ona gradska, predvođena Milenkovićevom, i ona partijska, koju vodi predsednik odbora i poslanik Slaviša Bulatović.

E, ova partijska je, izgeda, tajno organizovala okupljanje ljudi ispred vrtića i pritisak na Milenkovića, ali čitava priča se negde izjalovila.

- Planirano je da se ispred vrtića osim roditelja i zaposlenih pojave i «spasioci» vrtića na čelu sa poslanikom Bulatovićem i ovim «spasavanjem» ponize gradsku vlast, prvenstveno gradonačelnika Milenkovića!? Međutim, protest je izostao, pa su Bulatović i njegovi ostali kratkih rukava, jer je propala njohova uloga «spasitelja», a time i uticaj na prisutne nezadovoljne građane - kazuje sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «planirani blam gradske vlasti predstavlja deo napora da se u drugi plan stavi «predigra» događanja oko privatnog vrtića još od pre više od jedne decenije».

- Livada na kojoj je sagrađen vrtić otuđena je 2006. godine, kada je direktor Direkcije za izgradnju i razvoj bio Dejan Stanojević Denzi, tada kadar DSS-a. Nejasno da li je u pitanju obična prodaja po ceni od dva evra po kvadratu, ili, kako se priča, zakup na 99 godina po ceni od dva dinara po kvadratu - kaže sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih tvrdi «da je status privatnog vrtića za Bulatovića i «njegove» bio u drugom planu».

- Planirano je da gradonačelnik Milenković bude označen za krivca u vezi sudbine vrtića, a da se Bulatović afirmiše kao «spasitelj» i u očima nezadovoljnih građana i roditelja poentira, a Gonzi prikaže kao lokalna «baba roga» koji ne mari za privatno preduzetništvo, čak i ako lokalnu vlast ne košta ništa - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, privatni vrtić je svečano otvoren pre nekoliko meseci, zaposlio je 31 radnika, članova SNS, zbrinuo 63 dece, ali vlasnik zbog odnosa lokalne samouprave planira da zatvori vrtić i sruši zgradu u koju je uložio 600.000 evra.

S. Kostić

Komentari

Ma bezi be covece u svajcarsku dok ti politicari kozu nisu oljupili.

bravo

Javna tajna je da je gonzi naredio da mora sva deca koja se jave za upis budu primljena kako bi pokazao da nema potrebe za privatnim vrticem

Pregradjuju se holovi po vrticima i prave nove grupe to ce roditelji videti kad budu dovodili deci, laz i obmana su kratkog daha gradonacelniku, provaljen si to koske za sve radnje koje radis

Kosticu kreni da obilazis vrtice i sve ce ti biti jasno kad vidis primitivne pregrade za nove grupe

Vlasnik vrtica zeli da po svaku cenu zaradi pare. I pre nego sto je poceo da radi vrtic znao je da ne moze da dobije subvencije i uprkos tome krenuo je sa radom kako bi iskoristio decu i roditelje. Posto su mu propale ostale zamisli o rentiranju objekta opstini i trpanju para u dzep. Inace je taj dogovor imao sa SPS-om za koji je dao velike pare kao mito.

U vreme kada prosvetni isnspektor Dejan treba da obidje sve drzavne vrtice u Vranju, radi utvrdjivanja cinjenicnog stanja i normativa, sto se tice broja dece i uslova u kojima oni borave, Bulatovic ga salje na vojnu vezbu. Slucajno ili namerno?

Kao prvo, otkud nekom 600.000e da ulozi u izfradnju vrtica?!?!
Drugo, niko nema pravo da subvencionise privatne vrtice ukoliko ima mesta u drzavnom vrticu. Sa tim privatnim vrticima se rade najzesce malverzacije i prenos budzetskih, odnosno para svih nas poreskih obveznika u privatne dzepove.

Imao bi svasta jos da napisem o lopovlucima privatnih vrtica, ali sad nemam vremena.

Sta vas briga otkud nekom novac koji je stekao u inostranstvu?! Da ste napustili svoju zemlju znali biste kako se zaradjuje toliki novac u tudjoj zemlji...
Privatni vrtic moze da otvori ko god hoce i ima sredstava, a grad odnosno lokalna samouprava je takodje DUZNA da daje roditeljima subvencije. Da ste nekad radili i bili deo kolektiva samih vrtica odnosno ustanova gde ih naguraju po 30oro sa po 2 vaspitacice, voleli bi i sami da otvorite svoj, ali tako ne razmisljate jer ne vidite dalje od lokalne politike.

Da je zaposlio clanove SNS do ovog ne bi doslo

Svi su iz SNS-a od portira do direktorke. Kao sto je rekao gospodin Kostic u jednom od svojih komentara, ovo je kapitalizam a ne komunizam pa neka zaradjuje a ne da trazi pare od drzave.

Kude će protestujev roditelji kad su upošljeni u jugoslovensku modnu konfekciju

Najnovije vesti

ZutoCvece