Smanjene dnevnice članovima biračkih odbora!?

Dnevnice za članove biračkih odbora na parlamentarnim i lokalnim izborima 21. juna ove godine (ne)očekivano su umanjene za 1.100 dinara, od «obećanih» 2.600 na «realnih» 1.500 dinara po članu, saznaju InfoVranjske.

- Bila sam neprijatno iznenađena i zatečena kada sam otišla da podignem novac na ime dnevnice za 21. jun, nadajući se iznosu od obećanih 2.600 dinara, ali mi je isplaćeno 1.500 dinara - priča članica biračkog odbora na jednom od biračkih mesta u Vranju, sagovornica InfoVranjskih.

Sagovornica InfoVranjskih objašnjava zašto je umanjenje dnevnice dočekala kao «elementarnu nepogodu».

- Moja porodica je u materijalnim teškoćama, pa smo suprug, sin i ja uspeli da «upadnemo» u biračke odbore dve stranke, ja u jednoj stranci, a sin i suprug ispred SNS. Ne čudite se tome, jer je za nas to egzistencijalno pitanje, a ne ljubav prema nekoj od stranaka. Umesto da inkasiramo 7.800 dinara i malo «živnemo», mi smo na «gubitku» od 3.300 dinara, sramota za stranke i državu - ogorčena je sagovornica InfoVranjskih.

Sagovornicu portala posle svega ponajviše «izjeda» dilema «kud se dede car Nemanje blago», odnosno, gde se izgubio obećani novac za članove biračkih odbora.

- Rečeno nam je da će dnevnice iznositi 2.600 dinara, da će Republička izbora komisija sredstva za članove biračkoh odbora preneti lokalnim, opštinskim i gradskim izbornim komisijama, koje će nam uplatiti dnevnice na tekućim računima. Zato pitam, gde je «nestalo» onih 1.100 dinara po članu, da li su iz Republike manje poslali, ili su poslali obećane pare, a nešto su zeznuli na lokalu, ništa mi nije jasno - u nedoumici je sagovornica InfoVranjskih.

Nezadovoljna i gnevna, ova žena iz Vranja, poučena poslednjim neprijatnim iskustvom sa dnevnicama za izbore, upozorava sugrađane stihom pesnika čika Jove Zmaja: «Hulje lepo zbore, al nitkovski rade»!

S. Kostić

Komentari

Trebali ste da idete maline da berete umesto sto ste se gurali u tri partije za dnevnicu.Ali u berbu mora da se radi, a Vas rad ne zanima nego otmi od drzavu i teska ladovina.Dace bog da dinar ne isplate za lezilebovice!

Kao prvo nisu ni pocele da se isplaćuju dnevnice za sns, kao dugo odmah je bila cifra 1500 din, tako da opasno vas laze ova porodica sto čuvala kutije, odnosno opasno izmisljate tekst

Najnovije vesti

ZutoCvece