SLUČAJ TUČE NA PRŽARU: Svi su okrivljeni

Po krivičnoj prijavi bivše novinarke B92 Tanje Janković od 8. okobra 2012, 13. novembra iste godine, istražnom sudiji Osnovnog suda, Osnovno javno tužilaštvo (OJT) podnelo je „predlog za preduzimanje određenih istražnih radnji“.

Krivična prijava vezana je za događaj koji se odigrao 22. septembra 2012. godine, u holu Hotela „Pržar“, u toku jednog svadbenog veselja koje je okončano nemilim i nasilnim scenama.

Tanja Janković osumnjičila je policijskog inepsktora Nenada Jovanovića i još nekolicinu gostiju sa svadbe da su, navodno, pretukli nju i članove njene porodice, a kao motiv u medijima u više navrata navela njeno kritičko pisanje o kriminalu u Vranju u to vreme.

 Istražni sudija je, nakon preduzetih istražnih radnji, 25. septembra 2013. godine dostavio spise predmeta sa oznakom Ki.br.1224/12 tužilaštvu „na dalje postupanje“.

„Šestog februara 2014. godine, podnet je optužni predlog protiv Miloša Vučkovića iz Novog Sada, Nenada Jovanovića, Nenada Nikolića, Gorana Ilića, Baneta Stanojkovića i Slađana Vasića, svi iz Vranja, zbog po jednog krivičnog dela nasilničko ponašanje iz člana 344, stav 2, u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika.

Protiv Jovanovića, Vučkovića i Nikolića podignut je optužni predlog i zbog krivičnog dela teška telesna povreda, iz člana 121, stav 1 KZ, a protiv Darka Sekulića iz Beograda, (inače zeta Tanje Janokvić, p.r), zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje iz člana 344, stav 1 KZ i krivičnog dela laka telesna povreda iz člana 122, stav 2, u vezi sa stavom 1 KZ“, citat je iz dopisa OJT Vranje koji je potpisala v.f. osnovnog tužioca Milica Petković.

Iz tužilaštva dalje objašnjavaju da je u tzv. predistražnom postupku „odbačena krivična prijava koju su podneli Miloš Vučković, Slađan Spasić, Nenad Nikolić i Nenad Jovanović, podneta protiv Tanje Janković zbog sumnje na krivično delo laka telesna povreda, kao i protiv njenog oca Zorana Jankovića koga su pomenuta četvorica sumnjičili za krivično delo nasilničko ponašanje.

Po onim optužbama koje su „stupile na pravnu snagu“, otpočet je glavni pretres pred Osnovnim sudom u Vranju u predmetu sa oznakom K.br.45/14.

Iz OJT-a konstatuju da su na glavnom pretresu, održanom 29. aprila 2015. godine, uz spise predmeta K.br.45/14 „združeni spisi predmeta K.br.133/15“.

„Po optužnom predlogu oštećenih kao tužilaca - Miloša Vučkovića, Gorana Ilića i Slađana Spasića - protiv okrivljenih Darka Sekulića, Zorana Jankovića, Bojane Janković i Tanje Janković zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, protiv Sekulića i sestara Janković i za navodno nanošenje lakih telesnih povreda.

Odlučeno je da se ubuduće vodi jedinstven postupak“, konstatuju u odgovorima iz OJT Vranje na pitanja redakcije Vranjskih.

Dve verzije o krvavoj svadbi

Sada svi u postupku imaju status "okrivljenih".

Sestre Janković, Tanja i Bojana, govorile su tokom prethodne dve sedmice, u dve emisije „Život priča“ na TV „Prva“ o navodnim opstrukcijama u policiji i pravosuđu koje prate ovaj postupak od samog početka.

Drugoj strani nije pružena prilika da govori u emisiji TV Prva.

Ceo tekst možete pročitati u štampanom izdanju Vranjskih od četvrtka.

Najnovije vesti

ZutoCvece