SLUČAJ MASURICA: Ministarstvo POTVRDILO pisanje Info Vranjskih

Ministarstvo prosvete najoštrije je saopštenjem osudilo nasilje nad učenicom OŠ „J. J. Zmaj“ u Surdulici koje se dogodilo 8. oktobra, i na taj način direktno priznalo istinitost izveštavanja Info Vranjskih o ovom slučaju.

Ministarstvo je saopštilo da je po prijavi prikupilo sve neophodne podatke i preduzelo mere u skladu sa zakonskim propisima, odnoseći se prema ovom slučaju kao teškom incidentu.

Nakon prikupljenih informacija, nasilje je prijavljeno policiji i nadležnom Centru za socijalni rad.

Zaposlenom koji je prekršio mere bezbednosti i dozvolio ulazak trećeg lica na čas (koje je potom izvršilo nasilje) izrečene su zakonske mere i u toku je disciplinski postupak, kažu u ministarstvu.

- Tim za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u skladu sa procedurom utvrdio je činjenično stanje i u skladu sa njim preduzeo potrebne mere zaštite učenice. U narednom periodu Ministarstvo će pratiti primenu svih izrečenih mera zaštite u školi – kaže se u saopštenju.

Škola „J. J. Zmaj“ obavestila je u četvrtak, 15. oktobra 2020. godine Ministarstvo da je ekipa jedne televizije neovlašćeno ušla u prostorije škole, a zatim pokušala da uzme izjave od učenika u međusmeni.

Čudo da škola nije obavestila ministarstvo o samom incidentu koji je očigledno trebalo da bude prikriven, ali je brzom akcijom Info Vranjskih sve ipak izašlo na videlo.

Većina nerežimskih medija po Srbiji korektno je prenela naše pisanje, navodeći izvor, osim “Politike”, koja očigledno odavno više nije ozbiljan medij.

Zanimljivo da ovaj slučaj nije zainteresovao medije po Vranju, recimo, RTV Vranje ili Vranjsku plus.

Ili ove kuće nemaju dovoljno kapaciteta za ovakve iole ozbiljne teme ili ih neko ozbiljno plaća da okrenu glavu na drugu stranu, što oni rado i čine.

I još misle da tako treba.

SSB

Komentari

Bravo za Vranjske. Vi ste objektivni medij i samo nastavite tako. Žalosno je sto se ovo dešava u 21.veku, ovde je definitivno škola zakazala. Kada ste Vi preneli vest, kada je javnost obavwstena, tada je škola krenula sa procedurom. Zamislite onda sta je sve pod tepihom u ovoj školi. Sramota za direktorku da onako zatvara vrata novinarsku Prve. Dno dna za prosvetu a kamoli za direktora. Ona je duzna da obavesti medije o slučaju.

Jedino sto je ovde potvrdjeno je da je skola sa svojim timom za sprecavanje nasilja sve preduzela i time sve pisanje infovranjskih je besmisleno. Babacko... sedi... jedan

Шта су новине врањске погрешно написале.Ове назадњаке свака истина о њима боли а нису свесни да се о њима ништа добро не може написати јер су оличење зла и крађе.

Najnovije vesti

ZutoCvece