SLUČAJ HAPŠENJA VRANJSKE TROJKE: Istraga se širi na URBANIZAM, Stojančića i Gonzija

Hapšenje tri člana Sektora za vanredne situacije u Vranju izazvala je pravu buru na vranjskoj političkoj sceni.

Ovi ljudi pre svega su radili sa državnom i državnim firmama, pa se sada, saznaju Info Vrranske, svi koji su sa njima bili u poslovnom kontaktu strahuju od daljih akcija tužilaštva i policije.

Ovo se posebno odnosi na gradonačelnika Slobodana Milenkovića i njegovog pomoćnika Slavoljuba Stojmenovića, koji su sa uhapšenima direktno radili, pre svega na projektu Pozorišta i novog mulimedijalnog centra.

Dok policija prelistava papire, na udaru je i Branimir Stojnčić, direktor „Urbanizma i izgradnje Vranja“,

Ova grupa uhapšenih, kojoj je policija htela da pridruži, ali nije uspela, i S.A., bavila se protivpožanom zaštitom, svi do jednog dugogodišnji su saradnici „Urbanizma“.

S. A. je izgleda najvažniiji član grupe, privođena je ali nije uhapšena.

Pripadnici grupe imali su monopol nad izradom elaborata i davanjem stručnog mišljenja, i veoma je bliska, čim je radila Pozorište, sa SNS-om.

E sad, prilikom gradnje bilo čega, pa i oko poslova zbog kojih je ova ttrojka uhapšena, gotovo je nemoguće zaobići „Urbanizam“.

Od kako je Stojančić na čelu te firme primetno je da ona ne samo da radi milionske poslove u lokalu, već i širom Srbije, od stanova za bezbednjake, preko pozorišta, vrtića, stambenih i poslovnih kompleksa u Preševu, Bujanovcu i Nišu...

E sad, ta i takva firma ima stalne ugovore sa sada uhapšenima, što ih automatski čini sumnjivima.

Isto je i sa gradonačelnikom Milenkovićem - on će tužiocima morati da dokazuje da je čist, a zato što je u bliskim poslovnim vezama sa uhapšenima.

Policija je već bila u „Urbanizmu“, ali ništa nje našla, dok će Milenković tek da „uđe u obradu“, jer je do sada bio na letovanju.

Prema saznanjima Info Vranjskih, policijja i tužilaštvo sada dalje isputuju svedoke i istragu šire na sve moguće saradnike uhapšenih, a istraga se širi i na poslovne saradnike firmi koje su pod lupom.

SSB

Najnovije vesti

ZutoCvece