Sledi privatizacija klubova, Dinamo BEZ IMOVINE

FSS Srbije pokrenuo je postupak privatizacije fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije, saopšio je u izjavi za Info Vranjske Dragan Antić Recko, šef stručnog štaba vranjskog prvoligaša Dinama.

- FSS je uputio dopis svim klubovima Super i Prve lige u kome je zatražio mišljenje predstavnika klubova o postupku privatizacije. Obstinilo se moje očekivanje da će konačno da se rasčisti situacija sa sadašnjom nedifinisanim vlasničkomm strukurom klubova, i da će najzad prestati finansiranje klubova državnim parama - ističe Antić.

Antić se osvrće i na mogućnost privatizacije vranjskog Dinama.

- Dinamo, a i još neki klubovi, teško da se mogu naći u procesu privatizacije, jer nemaju sopstvenu imovinu. Postavlja se pitanje ko će da kupi klub bez stadiona i druge infrastrukture. Znamo da je stadion u Kosovskoj gradski, a stadion „Jumka“ je vlasništvo te firme - konstatuje Antić.

On izdvaja kao vrlo pozitivnu poruku u najavi buduće privtizacije da u privatizovanim klubovima neće biti pljačke i manipulacije državnim parama.

- Do sada su klubovi naročito u Super ligi manipulisali sredstvima koja dobijaju od države, ali kada privatnik preuzme celu stvar, situacija će se promeniti iz osnova - kaže Antić.

S. Kostić

Najnovije vesti

Drugi protest SLOBODARSKOG VRANJA »

U Vranju je u petak održan drugi po redu protest građana zbog celokupne situacije u zemlji. Protest je počeo pred značaj...

TOP SOFA: PANIKA zbog korone »

Priča koja sledi dolazi iz „Top sofe“ i njene fabrike u Bunuševcu, ali se može odnositi na bilo koju vranjsku, pa i srps...
ZutoCvece