SKUPŠTINA: Usvojen završni račun budžeta za 2016. godinu

Odbornici Skupštine grada Vranja, na 14. sednici, usvojili su Predlog odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu.

Izvestilac po ovom pitanju bio je gradski većnik Ivan Stanković, koji je istakao da su blagovremeno obavljene sve radnje na izradi završnog računa, kao i da je 1.jul zakonski rok za dostavu Upravi za trezor. 

Po njegovim rečima, grad je u prošloj godini poslovao sa suficitom u iznosu od preko 168 miliona dinara.

On je podsetio da je Vlada Srbija pre Nove godine uplatila na račun grada 100 miliona, kao i da je na ime rekonstrukcije dve škole dobijeno 116 miliona dinara.

Počev od 2014. godine tekući prihodi beleže rast, a u poslednjih šest meseci zabeležili smo kreditno razduženje u iznosu od 105 miliona dinara“, naglasio je gradski većnik Ivan Stanković.

Većinom glasova odbornici su usvojili  Predlog odluke o završnom računu budžeta za prošlu godinu, kao i Predlog odluke o nagrađivanju policijskih službenika, koju je obrazložio gradonačelnik Slobodan Milenković.

„Na ovaj način pravno utemeljujemo ovu oblast, koja je u skladu sa članom 16. Zakona o policiji“, naglasio je gradonačelnik dr Milenković.

Na sednici Skupštine usvojeni su Izveštaji o finansijskom poslovanju JP „Skijalište Besna kobila“ za prošlu godinu, kao i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o davanju u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini grada Vranja. Odbornici su prihvatili Predlog rešenja o obrazovanju Komisije za rešavanje pritužbi na rad Komunalne policije grada Vranja.

Prema rečima načelnika Gradske uprave Dušana Aritonovića, razlog za obrazovanje nove Komisije je završetak dvogodišnjeg mandata.

Predsednik Komisije je Predrag Marinković, oficir u Odeljenju Policijske uprave u Vranju, a članovi Ivica Tašković, načelnik Komunalne policije i odbornici Stefan Dutina, Marjan Stošić i Dalibor Dimitrijević.

R.V.

Najnovije vesti

Nova donacija TONČEV GRADNJE »

„Tončev gradnja“ iz Surdulice saopštila je da nastavlja pružanje podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenim instituci...

POBUNA zaposlenih na ORL-u »

Na odeljenju ORL (otorinolaringologije) u sredu se dogodila pobuna zaposlenih, kada je stiglo naređenje iz menadžmenta Z...
ZutoCvece