SKUPŠTINA: Tri predloga odluka usvojeni za sat vremena

Odbornici Skupštine grada Vranja usvojili su na današnjoj sednici Predlog odluke o usvajanju Plana detaljne regulacije u naselju ,,Smonica“ u Vranjskoj Banji.

Jovana Antić, načelnica Odeljenja za urbanizam, imovinsko-pravne poslove i komunalno-stambene delatnosti i Tanja Cvetković, predstavnica Zavoda za urbanizam, istakle su da je cilj ovog plana da se u naselju ,,Smonica“ odredi namena prostoru za proizvodno-uslužnu delatnost.

Na sednici je usvojen i Predlog odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije privredno radne zone Bunuševac 2 u Vranju, kao i Predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije privredno radne zone Bunuševac 4.

Osnovni razlozi za izradu izmena i dopuna Plana detaljne regulacije privredno radne zone Bunuševac 2 su preispitivanje građevinskih područja i infrastrukturnih koridora, i preispitivanje planirane namene površina i izmena namena površina i infrastrukturnih koridora u skladu sa potrebama budućih investitora, u cilju stvaranja boljih preduslova za otvaranje novih radnih mesta.

Kada je reč o izradi Plana detaljne regulacije privredno radne zone Bunuševac 4, predviđeno je proširenje postojeće zone, odnosno biće razrađeno područje od 16 hektara za izgradnju objekata namenjenih privredi.

Pomenuti plan predstavlja osnov za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa.

I.V.

Najnovije vesti

Nova donacija TONČEV GRADNJE »

„Tončev gradnja“ iz Surdulice saopštila je da nastavlja pružanje podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenim instituci...

POBUNA zaposlenih na ORL-u »

Na odeljenju ORL (otorinolaringologije) u sredu se dogodila pobuna zaposlenih, kada je stiglo naređenje iz menadžmenta Z...
ZutoCvece