Skupština akcionara SIMPA burna i u najavi

Za četvrtak 14. jun zakazana je Redovna sednica Skupštine akcionara „Simpa“, koja će biti održana u prostorijama ove kompanije.

Prema najavama koje dolaze do Info Vranjskih, biće to jedna od uzbudljivijih Skupština, jer stvari u nekada najjačoj južnosrpskoj firmi ne idu ni kako bi svi želeli, ni onako kako to predstavlja aktuelna vlast.

Među ostalim značajnim temama, ovoga puta očekuje se glasanje o izveštajja o poslovanju, kao i usvajanje finansijskih izveštaja za 2017. godinu.

Ipak, ono što najviše interesuje javnost je priča oko imovine „Simpa“ u Crnoj Gori, koja je, priča se, prodata za 1,5 miliona evra, duplo jeftinije od njene prave cene.

Za sada ova ideja nije podržana u rukovodećim organima firme, pa se traži način da se ovaj posao na neki način legalizuje, o čemu će na skupštini svakako biti reči.

Predsednik Nadzornog odbora „Simpa“, naprednjak Boban Petrović, u dokumentu kojim se sednica zakazuje podsetio je da pravo učešća na Skupštini imaju svi koji poseduju iznad od 0,1 odsto od ukupnog broja akcija firme, dok oni koji imaju manje od ovog broja mogu da se udružuju da bi imali svog punomoćnika.

Za ovakav poduhvat potrebno je 32.112 akcija.

Očekuje se i da Skupština akcionara donese odluku o otpuštanju čak oko 50 odsto radnika kompanije koji rade u administraciji, jer je poslovodstvo već donelo takvu odluku.

Znajući kakva je situacija u „Simpu“, koji uspešno radi samo u naprednjačkim najavama i snovima, predsednik NO Petrović zakazao je i rezervni termin održavanja Skupštine za 29. jun, ako ovom prilikom ne bude kvoruma.

SSB

Komentari

Oko 60 miliona eura je doslo IZ BEOGRAD ,GDE SU PARE?

Perionica novca

Konobar u sangajke I KASAPUN (trenerke I cipele),ce ga zatarabe,KONOBAR SI KUPI STAN NA NBG,A MI RADNICI PRIMAMO DECEMBARSKU PLATU.

Slajan resio da otera protivzakonito one koji mu se na svidjaju isplatom 3 bruto plate.Radnici osvestite se! Umesto socijalnog programa koji nudi drzava svim firmama pred UPPR radnici ce na ulicu sa 120000 dinara umesto sa 500000din. Lepo osmisljeno uz saglasnost podguznih buva iz sindikata.
Pored malverzacija, kojima obiluje poslovanje Simpa u poslednje 3 godine, radnici ce ostati na ulici bez icega.

Najnovije vesti

Nova donacija TONČEV GRADNJE »

„Tončev gradnja“ iz Surdulice saopštila je da nastavlja pružanje podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenim instituci...

POBUNA zaposlenih na ORL-u »

Na odeljenju ORL (otorinolaringologije) u sredu se dogodila pobuna zaposlenih, kada je stiglo naređenje iz menadžmenta Z...
ZutoCvece