Skoro 6 miliona za humanitarne projekte

Konkursom za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata udruženja u oblasti društvenog i humanitarnog rada od javnog interesa, Grad Vranje izdvojiće 5,75 miliona dinara u prvom polugođu 2017.

Gradsko veće je na današnjoj sednici formiralo Komisiju za procenu štete na građevinskim objektima u privatnoj svojini do koje je došlo usled posledica elementarnih nepogoda.

- Usvojen je Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2017. godinu u okviru kojeg su predviđene subvencije za samozapošljavanje, stručna praksa  za 23 lica, obuka za potrebe poznatog poslodavca i javni radovi za 138 lica u trajanju od tri do šest meseci - istakla je gradska većnica Zorica Jović na konferenciji za medije posle sednice GV

Danas su usvojeni pravilnici  o radu komisija i načinu, merilima i kriterijumima za izbor programa, odnosno projekata iz oblasti kulture i umetnosti koji se finansiraju ili sufinansiraju iz budžeta grada.

Formirana je Komisija za ostvarivanje i priznavanje prava u oblasti socijalne zaštite građana i doneta rešenja o obrazovanju Komisije za izdavanje odobrenja za obavljanje taksi prevoza i formiranju Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada Vranja.

Najnovije vesti

ZutoCvece