SKANDAL U PORESKOJ: Direktorka protiv zakona i pameti

Slađana Stojanović, direktorka Poreske uprave u Vranju, odbija da na posao u ovoj ustanovi vrati Slađana Tomića, otpuštenog poreskog inspektora, iako on osim dobijenog sudskog spora na Upravnom sudu ima i pravosnažno rešenje Disciplinske komisije u centrali Poreske uprave da je vraćen na posao.

Time direktorka očigledno krši Ustav Srbije i zakone ove zemlje, za sada bez posledica.

- Direktorka Stojanović je nakon dolaska Tomića na posao rekla «da nije obaveštena», pa je konsultovala lice iz sektora centrale PU u Beogradu koje je tražilo da Tomić podnese naknadni zahtev za povratak na posao, što je ovaj odbio, jer svemu ima zakonskih rešenja - pričaju očevici događaja u Poreskoj upravi u Vranju.

Po rečima očevidaca, «film» se nastavlja na istoj traci u režiji direktorke Stojanović».

- Stojanovićeva zabranjuje Tomiću da se evidentira dana 25. septembra, budući da je 24. septembra primio rešenje iz Centrale PU, ali se Tomić upisao da je došao na posao.Nrednog dana u 7,30 sati direktorka mu je dozvolila da se upiše u evidenciji o prisutnosti na poslu i raspoređen je u jednu od kancelarija. Nedugo zatim, direktorka poziva obezbeđenje da udalje Tomića, «jer nije radnik Poreske uprave», on to odbija pozivajući se na Ustav i zakone Srbije, pa se obezbeđenje povlači, a direktorka poziva interventnu policiju kojoj Tomić stavlja na uvid dokumentaciju - priča u jednom dahu sagovornik InfoVranjskih.

Obazriva i uzdržana interventna policija konsultuje Osnovno javno tužilaštvo, gde su rekli da nema osnova za intervenciju, pa se policija povlači «neobavljena posla».

- Drama kulminaciju dostiže pred kraj radnog vremena, kada direktorka Stojanović u svoju kancelariju povlači evidenciju o prisutnosti zaposlenih, onemogućivši Tomiću da se upiše, mada je taj dokument uvek stajao u portirnici. Tada Stojanovićeva poziva obezbeđenje da udalje Tomića zbog «uznemiravanja», ali oni nisu reagovali - navodi sagovornik InfoVranjskih.

Epilog svega je bio još jedan poziv interventnoj policiji od strane direktorke, a Tomić je u večernjim satima dao obaveštenje policiji.

Podsećamo, direktorka Poreske uprave u Vranju Slađana Stojanović je surdulički naprednjački kadar, rođena sestra Srećka Pejkovića, načelnika Pčinjskog okruga i favorit Dragana Stevanovića Bosketa, državnog sekretara u Ministarstvu privrede i koordinatora SNS za Pčinjski okrug!

S. Kostić

Komentari

I treba da se potepate medjusobno vise da vidite kako je nama svaki dan kad nas jb za 100-200din razlike u kasi
postali ste gori od turci zulumcari dno dna ste pa nema gde
Samo se nadajte da ce narod da vas glasa vise
Provodite tiraniju svakodnevno nad ovo malo sto je ostalo privatnika i ljudi
Bilo je bilo ali ovako nesto nikad nije bilo...

Sladjane tebi zelim da izdrzis ovu bitku.A direktorka treba da bude gradonacelnik sa sve surdulicki kadar.Zoki vrni se zivotati.

To li na srecka sestra?

Takav postupak je uobicajen za danasnju vlast, tako da nije usamljen. Ovo je sramota sta se sve radi I na koji nacin se politicki neistomisljenici sikaniraju.Nikad gore I jezivije nije bilo niti ce biti.

Kvazi direktorki gramadi koja na sve lici samo ne na zensko dolazi kraj

Slađan treba protiv ove amebe od direktora ,da tužilaštvu pidnese krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja, a u vezi neizvršavanja sudske presude po članu 340 krivičnog zakona Republike Srbije.Ako i na to državni organi ne reaguju,onda Slađan treba da preuzme stvar u svoje ruke i bude IZNAD ZAKONA.

Slažem se da je ovo skandal, ali ne razumem kako vama u Vranjski nisu vesti prijave protiv direktora škola u javnom tužilaštvu, igranje s trudnicama, prijateljsko-drugarsko-švalerske veze da bi neko ostao bez posla, a inspekcija ne reaguje jer se dogovaraju ko šta da ne uradi!!! I vi ste mi glasilo! Pročačkajte, vidite kako su i da li su rešeni tehnološki viškovi. Tamo su isto skandali!

Boske, bruka te Sladjana na svakom koraku, što gu postavi verujem i ti si se pokajao. Nije dobar čovek, nikakav direktor, znamo svi njeno neznanje , zato i otera svi školovani inspektori na bolovanje, da bude najbolja.. i ovi mladi više znaju od nju porezi, ona veze nema, zato i tolko čekate na jedan potpis, dok se konsultuje sa svoji savetnici dupeuvlakači , dal je u redu sve, toj traje 5 , 6 dana.

Slacko..brate moj..znamo celu pricu..kad si bio direktor pomogo si joj...trckarala je po tebe a sad ti tako vraca....to su bre naprednjacka govna...drzi se brate moj...znas da sam te savetovao...kako bi ja to uradio..a ti to nisi hteo jesi hriscanin i ne zelis drugima zlo...ali ovu gamad treba pob.ti....

Puna podrška, do pobede. Naprednjacka govna skinuti sa vlasti i spas Srbije

Ovo je čist mobing, da li je moguće da se ovo dešava u 21veku i da niko od nadležnih ne reaguje a svi znaju o tom slučaju... Treba na Tv da izadje ceo slučaj... Strašno

To samo pokazuje kakvim je ljudima okružen predsednik Vučić

To samo pokazuje kakvim je ljudima okružen predsednik Vučić

Najnovije vesti

Recko ozbiljno IZGRAFITIRAN »

U Vranju su, pretežno na stadionu „Jumka“ i u okolini, u subotu ujutru osvanuli plakati i parole protiv Dragana Antića R...
ZutoCvece