SITAN KARASEVDAH: Ode SEVDAH kao da ga nije ni bilo!

Aktuelna gradska vlast u Vranju uveliko radi na osnivanju novog «Sevdaha» umesto dosadašnjeg Gradskog kulturno-umetničkog društva «Sevdah», sazaju Info Vranjske.

Ovde nije reč, kako se očekivalo, o namernom rušenju tradicije u Vranju, već je reč o dugu GKUD «Sevdah» od milion dinara, zbog čega je račun društva u blokadi.

Prema navodima izvora Info Vranjskih, aktuelna vlast osnivanjem novog «Sevdaha» želi da se ratosilja duga od milion dinara, ali i ljudi iz ovog društva, označenog kao socijalistička baza.

Vlast zato, preko svojih ljudu, pre svega Vladimira Jovanovića i Tanje Cvetković, radi na osnivanju novog društva, uz obavezno gašenje starog, uz „pročišćenje“ kadrova.

- Nije, dakle, na delu princip, nego je reč o parama. Zgodan izgovor je nađen, ode „Sevdah“ kao da ga nije ni bilo - kaže izvor Info Vranjskih.

Podsećamo, GKUD «Sevdah» je zvanično osnovan 1965. godine, pa je 2015. obeležio pola veka rada i postojanja.

S. Kostić

Komentari

Do kada ce šalvare da predstavljaju nas iz Vranja? Turke smo proterali pre vise od 100 godina a nasa deca nose turske šalvare kao "nasu narodnu nosnju". Imate toliko KUD-ova širom Srbije pa preuzmite nesto a ne da oko struka nosite ove zavese. Ovde sam vec pisao o tome i pisacu kad god budem video ovakvu temu. Nadam se da ce videti neko odgovoran i da ce promeniti ovu glupu praksu.

Najnovije vesti

Nova donacija TONČEV GRADNJE »

„Tončev gradnja“ iz Surdulice saopštila je da nastavlja pružanje podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenim instituci...

POBUNA zaposlenih na ORL-u »

Na odeljenju ORL (otorinolaringologije) u sredu se dogodila pobuna zaposlenih, kada je stiglo naređenje iz menadžmenta Z...
ZutoCvece