Sistematsko uništavanje KULTA BORE STANKOVIĆA u Vranju (FOTO, VIDEO)

Gradska vlast u Vranju sistematski, već nedeljama, radi na umanjenju, a moguće i potpunom uništenju kulta Bore Stankovića u Vranju.

Iako je Bora baš u strategiji Grada označen od relevatnih istraživača kao brend grada, iako je najpoznatija ličnost Vranja ikada, aktuelna vlasti sistematski pokušava da zatre njegov kult, i da ga, snagom sopstvene volje, gurne u zaborav.

Da ovo nije prejaka konstatacija neka posvedoči i činjenica da se neko usudio da uništi murl Bore Stankovića u centru, na zgradi bivše Direkcije, i da umesto njega postavi - ništa, gole zidove.

- Dobro je bar kad su Karađorđev bareljef ostavili, mogli su i njega da prekreče - seire nezadovoljni Vranjanci.

Vlast uporno, već više godina, pokušava da uništi i "Borinu nedeju, ali, kao da je i to malo, već godinu dana se radi na spomen kući Bore Stankovića u Baba Zlatinoj ulici, i to kad tom poslu vreme nije, u sred turističke sezone.

Da su iznova pravili ne kuću, nego čitavu ulicu, do sada bi bila gotova, ali, teško da bi neko mogao više da je uništi nego što su to vlasti ovde uradile.

Ovako izgleda Baba Zlatina posle radova na Borinoj kući.

Na kraju, kad već sređuju kuću Bore Stankovića, vlasti sređuju i dvorište.

Evo kako to izgleda, praktično fali još da ga asfaltiraju!

I tako, aktuelnoj bahatosti lokalne vlasti kraja nama.

Sada je žrtva veliki Bora, a pitanje - ko je sledeći, uopšte nije neumesno.

SSB

Komentari

neka stave sad mural pampersmena,ili praseta,ili Gonzalesa sa svem,onim njegovim jarbolom-oni su postali brend,nekog,novog Vranja

Što li si pljaskate? Aj, sd pročitajte što ste napisali i da li ima ikakvog smisla?

Najnovije vesti

NOVI INCIDENT u ZC Vranje »

U sredu rano ujutru u vranjskom Zdravstvenom centru došlo je do novog incidenta, povodom koga je u upravi ove institucij...
ZutoCvece