Simpo prodaje Fabriku stakla u Banji

«Simpo» je oglasio prodaju «industrijskog objekta» u Vranjskoj Banji, u ulici Južnomoravskih brigada, a u pitanju je Fabrika stakla i ogledala, po početnoj ceni od 72.430.000 dinara bez PDV za površinu od 2.147 kvadratnih metara.

Imovina se kupuje u viđenom stanju, razgledanje će biti upriličeno posle dostave dokumentacije, a otvaranje ponuda predviđeno je za 9. decembar ove godine.

S obzirom na početnu cenu objekta, kvadratni metar košta nešto više od 33.000 dinara, odnosno, oko 280 evra po kvadratu.

U oglasu za prodaju nije napisano da je Fabrika stakla i ogledala u Vranjskoj Banji loše poslovala i konstantno pravila gubitke, pa se namera matične kompanije «Simpo» da proda ovu neuspešnu fabriku uklapa u sugestije ministarke privrede Anđelke Atanasković da se «Simpo» pre privatizacije mora osloboditi zavisnih preduzeća.

Oglas za prodaju Fabrike stakla predstavlja kraj «Simpove» bajke o industrijskom kompleksu u Vranjskoj Banji, budući da je od nekoliko zavisnih fabrika u «Simpovom» vlasništvu ostala jedino Fabrika stakla.

Od ostalih zavisnih preduzeća «Simpa» u Vranjskoj Banji prestale su sa radom ili prešle u drugo vlasništvo «Sim hem», fabrika tečnih deterdženata, sada u vlasništvu firme iz Švajcarske, «Polirania», fabrika za proizvodnju mehuraste folije za potrebe industrije nameštaja, otvorena 2007. godine, «Dekorplast», koja je proizvodila ukrasne trake za nameštaj, i «Džesim», sada «Diva Divani»...

Podsećamo, «Simpo» je u novembru 2019. godine oglasio za prodaju «industrijski objekat», tačnije, zgradu poslovnih usluga po početnoj ceni od 152.250 evra, ali ta prodaja nije realizovana.

S. Kostić

Komentari

Diva Divani ne proizvodi OBUĆU nego namestaj konzorzujum sa sedištem u Londonu

Nije TOMIĆ bio cvećka imao je i on mane ali se primala dobra plata, radnik je bio zadovoljan. A ovaj njegov naslednik ili zamenik, učenik DiSić sve osobine poprimio od dedu.Pokušava da ga kopira i dosta dobro mu ide za njega samo da ima.Jjedino veća razlika je što je deda Tomke bio maher da izgradi fabrike i prodaje nameštaj dok Slađo jako dobro prodaje fabrike.
SAD dolazi lova i sa Boske ta kreću u akciju.

I staca i mladog priupitati.

Gradonačelnik Pirota Vasić kupio novi auto od 56.ooo Eura. Pa zar je sad vreme da se kupuju kola.

Нерадници ће то продати пошто зашто, наследили нису правили.

A na slici najveci prevarant u istoriji Jumka. Covek koga su najurili sa autoputa jer je proneverio tone asfalta, svoju misiju lopovluka uspesno nastavio u pamucnom kombinatu. Kad bi privredni kriminal radio to sto treba, ranutovacki bizon bi morao da rezervise i za svoje cukun unuke zatvorsku celiju. Upropastio je i ono malo dobrog u Jumku, ne placa poreze radnicima, plate ispod minimalca, drpa i sakom i kapom...Jumko uskoronkrece sa proizvodnjom rakije "Baki walker", srpska verzija Johny Walker-a, to ce ici kao alva po proceni generalnog, odmah je polovinu zaliha rezervisao za svoje potrebe.

Dosta bre više ološu,krivo ti što je neko uspešan,ni ti nisi loše prošo u Jumko,svi dok ste u Jumko vam je fino,a kad odete drvlje i kamenje,Baki je od kako su se vratili ljudi sa autoputa,prvo kao zamenik a sada kao generalni uspešno radio svoj poso,redovne plate u dan,plate su povećane u odnosu na taj period,da ne nabrajam....gledaj svoja posla,svi vi pošteni i zabrinuti se ne sekirajte za nas JUMKOVCE.

Baki je malo nervozan...

Jedino sto je taj generalni uspesno radio je redjanje flaske rakiju u restoran i obrcanje jaganjci u Staklenik

To je neka naprednjačka filozofija, kradeš,proneveriš,napuniš džepove i postaneš "uspešan"!!!!
I onda se jave pajseri koji brane tako "uspešne"....Tuga.

Svaka ti je ko u Njegoša,samo da dodam do pre nekoliko godina crkveni horski pevač je debelo naplatio i svoje pevanje iz humanitarnih donacija Crkvi,pa možda je i to razlog što nosi Bibliju,ali on veruje samo u.svog SNS svevišnjeg

Kume Neco87 istina je to.A potom on tužio firmu AKTOR i naplatio preko 12000€.A sad on juri žene nakon porodiljskog otsustva i mnoge druge bespotrebno osvetnički.NE ODVAJA SE OD BIBLIJU(čistunac'/,.Ali u AKTOR imao gazdu a ovde ko ga kontoliše?.Suši li suši

Ima li u to vase Vranje ijedan normalan ? Sta to radite bre seljoberi ?

Koja štetočina ovaj Disić, pa on sve rasproda osim Oliverin stan. To ne prodaje ni za živu glavu. Ne obeća li Disić i na Kosovo da otvori fabriku. Jadno li je Kosovo ako čeka na ovog stručnjaka.

Nije samo stan nego je i kupio kola za Oliveru i njeni poltron taman toliko koliko će da proda i fabriku a mi u proizvodnju da radimo za 200€ neka mu radiv oni koje timari i plaća im letovanja i stanovi po Grčku i Beograd
Mi ako nemamo fakulteti nismo budale i vidimo što se radi more zlatan beše starac

Simpo i Dragan Tomić su gradili fabrike isključivo od republičkih para za razvoj juga Srbije. Tomić je stavio šapu na te pare. Pošto je ostavio firmu sa ogromnim dugovanjima, sada je jasno da je sve pogone igradio od republičkih para. Za sebe je obezbedio Kardeljevu vilu na Dedinju. Za vreme Slobe uništio je sve fabrike po Srbiji ( Jasen Kraljevo, Jelka Aleksinac, Drvni kombinati u Lekovcu i Nišu, Homolje.... ) da bi on i Simpo opstao. Sada se sve vraća, jer se tržište otvorilo i dobio konkurenciju. Sa privatnom konkurencijom Simpo gubi bitku , jer njegov parazitski aparat sa oko 50 tastera ne može niko da izdržava. Tako su počele pa propadaju poklonjene fabrike svojim poslušnicima tj. zavisne fabrike. Novi vlasnici zavisnih fabrika nisu imali ni sposobnost ni znanje da se nose na otvorenom tržištu. Tako su krenuli katanci. I još traje.

Čim je ovde veliki ugostiteljski stručnjak umešan,neće da im svane.Otežače samo njihovi džepovi.

Spijun na stiklama! Dosla da baci oko i proceni kolko ce se gore u vrhu ogrebati od prodaje... Nikad dosta uglavljenim foteljasima u Bg!!!

Najnovije vesti

ZutoCvece