SIMPO i JUMKO u blokadi za 5,5 MILIONA EVRA

Posle ZC Vranje, čiji je račun blokiran na iznos od 200 miliona dinara, i kompanija „Simpo“ je u sličnoj situaciji, sa dubiozom od preko 211 miliona dinara (oko 1,8 miliona evra), govori baza podataka Narodne banke Srbije.

„Ljubimče“ države neprekidno je blokirano od 14. jula 2017. godine ili 167 dana, a od 18. februara 2015. godine „Simpo“ ima 934 dana provedenih u finansijskoj blokadi, bez mogućnosti da posluje preko svog računa.

I „Jumko“, koga je država poslednjih godina neprekidno održavala na veštačkim plućima konstantnim subvencijama i povlašćenim položajem u dobijanju poslova za Vojsku i Policiju, ne može da se makne od blokade koja u ovom momentu iznosi 449 miliona dinara (oko 3,7 miliona evra).

Računi nekadašnjih giganata u blokadi zbog dugova od 12,5 miliona evra

„Jumko“ je u blokadi neprekidno tri godine (od 27. decembra 2014) ili ukupno 1.097 dana.

Dubioza „Simpa“ nešto je manja nego početkom godine (253 miliona početkom februara), dok je finansijski minus „Jumka“ nešto veći (1. februara iznosio 434 miliona dinara).

Obe kompanije su u većinskom državnom vlasništvu.

Prema srazmeri kapitala i gubitaka u poslovanju, kompanije “Simpo” i “Jumko” su na top listi 100 najgorih firmi u Srbiji.

ALFA NAJBOLJA, Simpo, Jumko i BAT MEĐU NAJGORIMA

D.D.

Komentari

Jumko je propustena sansa SNS-a da od posrnule firme pokusa da napravi lepu pricu i firmu izvuce iz stanja u kojem se nalazila. Najveca greska je sadasnji generalni.

Alal vera naprednjacima i njihovim podrepašima,za predan rad ali i na stručnosti jer ste uspeli da za kratko vreme osušite i poslednju kap znoja i da vašim bolnim reformama zatvorite sve,smanjite plate i penzije pa to smanjeno vraćate i prikazujete kao povećanje. Pa vama bi i Gebels pozavideo na majstorskoj manipulaciji i zaluđivanju naroda.
Ili sve ovo nije istina jer na dnevniku i pinku su rekli drugačije?

Sve zasluga stručnog kadra iz sns

Najnovije vesti

DRMALO od Larise do Vranja »

U sredu se oko 14 časova u Vranju, a naročito na višim spratovima, osetilo jako ljuljanje, zemljotres koji je uznemirio...
ZutoCvece